30 Ocak 2013 Çarşamba

Trouble with the Curve (2012)


Oyuncu kadrosunda Clint Eastwood ve Amy Adams olunca konusuna çok fazla bakmadan ekran başına oturdum. Yönetmen koltuğunda Robert Lorenz arzı endam ederken, senaryoyu Randy Brown kaleme alıyor. 111 dakikalık dram ve spor türünün Türkiye gösterim tarihi henüz belli değil. Yapımcılığını da üstlenen Clint Eastwood’a Amy Adams, Justin Timberlake ve Matthew Lillard eşlik ediyorlar. Filmin en büyük özelliği 1993 senesinden beri Eastwood’un baş rolde oynayıp da yönetmenliğini yapmadığı ilk filmdir. Ey ahali! Böyle olunca insan izlemez mi?

Gus yılların verdiği tecrübeyle beyzbolun en önemli gözlemcilerinden biridir. Lakin yaşlılığın etkisiyle gözünde ciddi görme problemi başlar. Bu da işini sekteye uğratır. Avukat kızı Mickey, babasına göz kulak olmak amacıyla onla beraber iş seyahatine çıkar. Mickey, aralarındaki sorunların yıllar sonra çözülmesini de umar.

Yıldızı bir türlü barışamayan baba kızın (nedense hep baba kız, baba oğulda yaşanır bu sorun) yıllar sonra ellerine geçen bir fırsatla tekrar yüzleşmelerine tanık oluyoruz. Aile ilişkileri daha doğrusu ilişki sorunları ele alınıyor. Annenin var olmadığı bir hayatta babanın kendini kızına ifade edememesi gözleri dolduruyor. Hatta düşüncelere bile daldırıyor. Baba ve çocuklar arasında annenin genelde bir köprü kurduğu, onun yokluğunda daha da öne çıkıyor. Aile ilişkileri dışında, eşinin yokluğuyla tüm hayatını beyzbola adayan bir adamın, yaşlandığında kenara sürüklenmesini seyrediyorsunuz. “Tecrübe mi teknoloji mi?” sorusuna güzel bir gönderme yapılıp sonuca ulaşılıyor. E tabi bunları anlatırken klişelerden kaçılamıyor. Olsun, Clint Eastwood varsa ses çıkarmamak lazım.
Mekan, dekor, kostüme dair yazacak çok şey yok. Bu tasarımların öne çıkmasını bekleyen senaryo olmadığından dikkati cezbetmiyor. IMDB’nin 6.7, Rotten Tomatoes’un 51 verdiği filme gelen eleştiriler iç güveysinden hallicedir. Clint Eastwood ve Amy Adams’ın performanslarıyla ayakta durduğu aşikar. Duygusal sahnelerle de seyircinin dikkatini çekiyor. Diğer yandan, elle tutulur başka artısı yok. Beni şaşırtan şey ise Clint Eastwood’un neden Justin Timberlake’le aynı projede yer almayı kabul ettiğidir. Hani bir de yapımcılığı üstlenirken akıl almıyor pek. Timberlake harika oyuncu oldu da benim mi haberim yok? “Friends with Benefits”te Mia Kunis’ten daha yetenekli bulsam da, “Bad Teacher”da komedi türüne yakıştığını itiraf etsem de karşısındaki insan Clint Eastwood! Bu yükselmesini takdir etmekten başka elden bir şey gelmiyor.

1971 İtalya doğumlu Amy Adams, 2005’ten beri en parlayan yıldızlar arasında yer alıyor. “Junebug” ile en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar adayı olmaya başlayan Adams, devamında “Enchanted”, “Doubt”, “The Fighter” ile Oscar, Altın Küre ve Bafta’nın kapısını sık sık çalmıştır. Aldığı ödüller de hiç azımsanacak sayıda değil. Bu sene “The Master” ile Oscar yarışında, bakalım neler olacak? Filmin genelini vasat bulsam da Mickey karakterini çok iyi canlandırıyor. Her türlü rolü kendine yakıştırdığı ve gerçekçiliği üst seviyelerde tuttuğu için yer aldığı projeler izleme sebebim oluyor.



4 yorum:

  1. Geçen hafta izledim bu filmi, ben çok sevdim. Clint Eastwood'un tarzını beğenenlere tavsiye ederim, keyifle izleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iddiasiz bir film. Clint Eastwood tarzini sevenlere Gran Torinoyu oneririm.

      Sil
  2. Clint Eastwood'un filmin yönetmeni olmamasına sevindim çünkü son dönemde hep çuvalladı. Ortalama bir film gibi görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iddiasi olmayan kendi capinda bir film. Zaman gecirmek icin izlenebilir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...