10 Temmuz 2012 Salı

Ice Age: Continental Drift (2012)


Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor
Tam 10 yıldır hayatımıza giren ve çıkmasını asla istemediğimiz Buz Devri serüveni, yepyeni bir filmle karşımızda! Serinin her projesinde hasılat kendini yükseltirken, izleme yaşı da küçülüyor mu anlamış değilim. Ben büyüdükçe yanımda izleyen çocukların yaşı da sanki tersine küçülüyor :) Diğer tüm türlere karşın animasyonları Türkçe seyretmekse en büyük zevkim çünkü o kadar başarılı seslendirmelerimiz var ki dünya çapında meşhur olan sanatçıların sesini dinlemeye hiç gerek kalmıyor. ABD yapımı komedi, macera ve animasyon türündeki projenin yurt dışı seslendirmelerini Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo, Jennifer Lopez, Nicki Minaj, Wanda Sykes, Queen Latifah, Seann William Scott yapmışlardır. Bizde ise çok daha iyi olduğuna inandığım Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer, Yekta Kopan, Ezgi Bakışkan, Aslı Tandoğan başta olmak üzere pek çok sanatçı seslendirmişlerdir.


Serinin yönetmen / senaristlerine göz atacak olursak:

"Ice Age" yönetmen: Chris Wedge, Carlos Saldanha; senarist: Michael Wilson, Michael Berg
"Ice Age: The Meltdown" yönetmen: Carlos Saldanha; senarist: Peter Gaulke, Gerry Swallow
"Ice Age: Dawn of the Dinosaurs" yönetmen: Carlos Saldanha; senarist: Michael Berg, Peter Ackerman, Mike Reiss
"Ice Age: Continental Drift" yönetmen: Steve Martino, Miker Thurmeier; senarist: Michael Berg, Jason Fuchs, Mike Reiss

Hasılatlar da sırasıyla 383 milyon $, 655 milyon $, 887 milyon $ ve ilk hafta 120 milyon $’dır.

Scrat palamutun peşine düşerken tekrar bir doğal afete sebep olur; bu sefer kıtaları ayırır! Manny, Diego ve Sid, diğer arkadaşları ve ailelerinden ayrılmaya sürükleyen afetten sonra onlara ulaşmaya çalışırlar. Ulaşmanın tek yolu ise buzdan bir gemidir. Karşılarındaki düşmanlar da deniz canavarları ve korsanlardır.
Serinin tüm yönetmen ve senaristlerini vermemin nedeni en beğendiğiniz bölümlerin yönetmen ve senaristlerinin aynı olup olmadığını görebilmenizdir. Kendi kanaatimce favori bölümlerim 1 ve 3’tü. Devamında ise 2 ve 4 geliyor. Demek ki Carlos Saldanha ve Michael Berg favori ikilim diyebilirim. Müzik çalışmalarını John Powell üstlenmektedir. Diğer bölümlere göre müzik biraz daha arka planda duruyor. Pek çok animasyona oranla başarılı olsa da serinin kendi içinde karşılaştırdığımda ilk üçü kadar heyecan ve keyif vermiyor.

Görsel teknoloji konusunda yazacak tek olumsuz nokta bulamıyorum. Eğer 3D özellikte seyrederseniz hayranlığınzı zaten artacaktır. Renk ve tonlama kullanımı, sahneler arası geçişler dört dörtlük! Senaryoya gelindiğinde ise ilk yarı beklediğim kadar keyifli geçmedi. Bu elbette kötü anlamına gelmiyor. Beklenti çok olunca bunu karşılamak da güçleşiyor. İlk yarı biraz daha konu anlatmaya ağırlık verilmiştir. Bir de sanırım korsanlar çok çekici gelmedi. Asıl hedefin bu olduğunu bilsem de ısınamadım. İkinci yarı ise harikaydı. Özellikle sincaplar ve hareketleri kahkaha atmama sebep oldu. Finalinde yeni bir maceraya göz kırpması yüreğime su serpti. Zira Buz Devri’nin bitmesini hiç istemiyorum. 17’sinde başladığım serüvene 47’imde de gitmeyi hayal ediyorum :)


12 yorum:

  1. Of ya şuan Buz Devri ve İnanılmaz Örümcek Adam beni sinemada bekliyor ancak henüz gidebilmiş değilim :( Bu arada 1 ile 3 benimde favorilerim şuana kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Örümcek Adam'a gidemedim Buz Devri için :)

      Sil
  2. Bir iki bölümünü izlemişliğim var ve o palamut peşinden koşan-sanırım-sincaba bitiyorum. :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk üçünü mutlaka seyretmeni öneririm. Hatta sil baştan peş peşe seyret. Pişman olmazsın :) Blog yazıları olmasa tekrarlarım seriyi :)

      Sil
  3. ilk defa dublajlı olarak gittim gayet iyiydi seslendirmeler. diğer filmleri de dublajlı izleyeceğim bidaha. açıkhava sinemasında 3D olarak izledim başarılıydı baya yaygınlaşsa iyi olur bence

    YanıtlaSil
  4. 3 Temmuz salı günü bir akşam saatiydi havanın kararmasına müteakip 21:30'da başladı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaay hayali bile güzel duruyor :D

      Sil
    2. http://www.acikhavasinemasi.com/ al hadi kıyağımı unutma benle gelmedin ama olsun:D

      Sil
    3. Şafak 129 oldu, yapacak çok işim var. Gelene kadar güzel bir yazı hazırlamam lazım :D

      Sil
  5. Serinin ilk üçü ile kıyaslama yaparsak çok başarılı olmamış filimin ikinci yarısından itibaren güzelleşiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle katılıyorum. İkinci yarı sincaplar filmin çıtasını epeyce yükseltiyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...