18 Aralık 2012 Salı

Happiness Never Comes Alone (2012)


Afişinden eğlenceli bir romantik komedi olduğunu hissettiren Mutluluk Asla Yalnız Gelmez, bittiğinde aynı düşünceyi korumanızı sağlıyor. 23 Kasım’da Türkiye’de gösterime giren 110 dakikalık projenin yönetmen koltuğunda oturan James Huth, Sonja Shillito ile senaryoyu kaleme almaktadır. Fransa yapımının baş rollerinde Sophie Marceau, Gad Elmaleh, Maurice Barthelemy, François Berleand yer alıyorlar.

Piyanoyu harika çalan Sacha için hayat eğlenceden ibarettir. Partilerden başını kaldıramaz, geceleri bir jazz klubünde hem çalar hem de sınırsız çapkınlık yapar. Bu yaşta evini dahi annesi gelip temizler. 3 çocuklu Charlotte ise tamamen zıt bir hayat yaşamaktadır. Kariyeri, çocukları, ayrıldığı kocası ayrı ayrı sorumluluk gerektirir. Yani ne eğlenceye ne de yeni bir aşka zamanı yoktur. Ta ki kader ağları örene kadar...

Keyif veren Fransız filmlerine bir örnek teşkil ediyor. Romantik komedi türüne her sahnesiyle uyuyor. Hedefinden şaşmaması bu yüzden artı puan getiriyor. Sacha karakterinin müzikle nefes alması ayrı bir zenginlik katıyor. Romantik komediye göre süresi uzun olsa da bu zaman diliminde müzik o kadar başarılı kullanılmış ki bir dakikasından dahi sıkılmadım. Hatta albümünü bile alıp dinlemek istiyorum. Mekan, dekor, kostüm detayları karakterlerin yaşamına göre tasarlanmış. Sacha’nın evi onun özgürlüğünü ve vurdumduymazlığını temsil ederken, Charlotte’ın düzenli evi, kostümleri, hatta arabası yönetici kişiliğini ve sorumluluklarını öne çıkarıyor.
Birbirinden zıt kutupların yakınlaşması pek çok sinema ve TV projesinde karşımıza çıkar. O yüzden sonunu az çok bilerek, sürpriz yaşamadan izliyorsunuz. Diğer yandan, kurgusu türüne göre çok güzel ele alınıyor. Hikaye dümdüz gitmiyor. Sürekli çekişen, inat eden çift bir küs bir barışık devam ediyor. Bunda farklı bakış açılarını hayat felsefesi haline getirmeleri yatıyor. Filmin gidişatında aslında bu klasik konu biraz daha farklı boyut kazanıyor. Sacha babasının şöhreti altında ezilen ve bunu dışa vurmayan biridir. “Nasılsa babam kadar başarılı olamayacağım” düşüncesiyel hayatı boş veriyor. Onun için düzenli bir hayat, evlilik, çocuk sahibi olmak, kariyer önemsiz geliyor. Düzenli hayatı görmediği için doğrusunun kendi hayatı olduğunu düşünüp çaba göstermiyor. Charlotte ise Sacha’nın hayatındaki eksiklikleri tamamlıyor. İlişkileri esnasında Sacha fark ediyor ki aslında düzenli hayat zor olsa da hiç de fena değil. Yani öykünün derinliği bulunuyor. E karakter detaylandırmasındaki incelik de bu derinlikle sağlanıyor.

Fransa’nın en başarılı kadın oyuncularından Sophie Marceau ve kariyeri komedi üzerine ilerleyen Gad Elmaleh harika bir çift olmuşlar. Her ikisinin de oyunculuğuna diyecek söz yok. Yan karakterler çok ilgi çekmiyor; onlar zaten öne çıkmadığı için merak da etmiyorsunuz. 1971 doğumlu Gad Elmaleh, oyunculukla birlikte komedyen olarak da tanınmaktadır. 24 sinema projesinde yer alan oyuncuyu “Priceless”, “Coco”, “Midnight in Paris”, “The Adventures of Tintin” filmlerinden de hatırlamak mümkündür. “Coco” filminin ayrıca yönetmenliğini de üstlenmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...