6 Eylül 2011 Salı

Zookeeper (2011)

Hayvan Bakıcısı *
Eylül ayı ile hareketlenen sinemada Kevin James ile göze çarpan Zookeeper, beklentileri karşılayamasa da çerezlik bir kıvamda izlenebilir. Adam Sandler’ın filmlerinden tanıdığımız “The Wedding Singer” ile “Click” projelerinin yönetmeni Frank Coraci koltuğu kimseye kaptırmazken, Jay Sherick, David Ronn, James Kevin ve “The King of Queens” senaristleri Nick Bakay – Rock Reuben de senaryoyu kaleme alıyorlar. “Everybody Loves Raymond” ve “The King of Queens”in sevilen oyuncusu Kevin James’e “Seven Pounds” ve “Unstoppable”dan hatırlanan Rosario Dawson ile yabancı dizilerden tanınan Leslie Bibb eşlik etmektedir. Ayrıca Sylvester Stallone, Cher, Adam Sandler ve Nick Nolte de hayvanat bahçesindeki hayvanlara sesleri ile hayat vermektedirler. ABD yapımı bu romantik komedinin 80 milyon $’lık bütçesine karşılık hasılat çoktan bütçeyi aşmıştır. Yapımcılardan biri olan Kevin James’i de bu durum sanırım oldukça memnun ediyordur.

Yıllardır hayvanat bahçesinde bakıcı olarak çalışan ve iş hayatı dışında hiçbir başarısı bulunmayan Griffin, hoşlandığı kadın tarafından işi nedeniyle terk edilir. Hayvan bakıcılığını havalı bir işle değiştirmeye karar verip istifa ettiği gün bir anda hayvanlar onla konuşmaya başlar! Alt üst olan Griffin neye uğradığını şaşırır ve onlarla beraber özel hayatını düzenlemek için yeni bir maceraya atılır.

Oldukça mutsuz bir girişle başlayan filmde müzik havayı oldukça yumuşatıyor. İzleme süresinin tamamında da sahnelere heyecan katarak komedi türüne yakışır bir havada devam ediyor. “The Hangover” serisinden tanıyıp ısındığımız Ken Jeong’u az da olsa görmek komediye daha da yaklaştığınızı hissettiriyor. Diğer yandan, senaryo birçok klişe barındırıyor. Hiçbir sürprizle karşılaşmıyorsunuz. Filmin ilk 10-15 dakikasında sonunu anlatabilecek konuma da geliyorsunuz. Bu açıdan pek başarılı olmadığını kabul etmek gerekiyor. Diğer yandan, hayvanlar ve seslendirmeleri oldukça keyifliydi. Hayvanlar arasında favorilerimi bile seçemiyorum çünkü goril, maymun, erkek aslan, dişi aslan hepsi çok seyirlikti. Hatta seslendirmeler oyunculuklardan daha iyiydi dersem abartmış sayılmam. Dekor, kostüm, makyajın çok özenilmemesi gözden kaçmıyor. Tabi hayvanlara gösterilen özeni unutmamak gerekir. Karakterlere gelince, ana 3 karakterin aslında yeteri kadar irdelendiği ve özüne inildiği için olumsuz eleştirilecek bir yanları bulunmuyor. Fakat Gale karakteri oldukça kötü yazılmış. Artık klişe kelimesinin bile durumu açıklayamayacağı kadar başarısız kaleme alınması filmi izlerken sıklıkla rahatsız ediyor ve Gale karakterinin olduğu sahneleri atlamak istiyorsunuz.
1965 doğumlu komedyen ve oyuncu Kevin James, sinemadan önce dizilerle seyirci karşısına çıkıp herkesin sevdiği bir kişi olmuştur. 1996-99 yılları arasında “Everybody Loves Raymond”, 1998-2007 yılları arasında “The King of Queens” dizileri ile evlere konuk olduktan sonra, “50 First Dates”, “Hitch”, “Monster House”, “I No Pronounce You Chuck & Larry” gibi filmlerle sinemadaki yerini almıştır. Ortadaki yeteneği başarısız senaryolara sahip filmlerle köreltmeden yoluna devam etse tadından yenmeyecek.

  
* Gelen bir talep üzerine, bundan sonraki yazılarımda filmlerin orjinal isimleri yanında afişlerin altında Türkçe isimlerini de ekleyeceğim :)

2 yorum:

  1. bence maymunun seslendirme iyiydi:D hangoverdaki Jeong'un olması iyiydi adam cidden o roller için yaratılmış :D

    YanıtlaSil
  2. Benim de en çok hoşuma giden seslendirmelerdi. How I Met Your Mother karakterlerini nasıl bir filmde görünce mutlu oluyorsam, Jeong da bende aynı etkiyi yapmaya başladı :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...