26 Eylül 2011 Pazartesi

A Little Bit of Heaven (2011)

Bir Tutam Cennet

Romantik komedi türünün vazgeçilmez sarışınlarından Kate Hudson, tekrardan bir filmi izlemek için seyirciyi ekran başına geçirtiyor. Eylül başında Türkiye’de gösterime giren 106 dakikalık ABD yapımı Bir Tutam Cennet, bilindik senaryosuna rağmen bu türü sevenler için hem eğlenceli hem de hüzünlü bir alternatif oluyor. Nicole Kassell’in yönettiği filmin senaryosu Gren Wells’e aitken, baş rollerde Kate Hudson, Gael Garcia Bernal, Rosemarie DeWitt, Lucy Punch, Kathy Bates ve Whoopi Goldberg yer alıyor.

New Orleans’ta bir reklam ajansında çalışan Marley, oldukça güzel, genç ve başarılı bir kadındır. Çılgınlıklarıyla tanınır ve hayatı sınırsız yaşar. Özel hayatına ise günü birlik ilişkiler dışında kimseyi sokmaz. Böyle serbest ve deli dolu bir yaşam sürdürürken, doktor kontrolüne gittiği bir gün hem hayatı hem de düşünceleri tamamen değişir.

Perdede alışık olduğumuz bir Kate Hudson var! Bu onu tabi ki kötü yapmıyor. Romantik komedi filmlerinde (bazıları hariç) mükemmel senaryolar pek beklenmiyor zaten. Amaç sadece güzel vakit geçirtmekse bu film de amacına ulaşıyor. Türüne göre müziği kulağa hitap ediyor. Saç, makyaj, kostüm deli dolu bir karaktere ve kadın ağırlık bir projeye göre başarılı denebilir. Hatta Kate Hudson’ın canlandırdığı karakter dışında Lucy Punch’ın canlandırdığı karakterin saçı, makyajı, kostümü de çok hoş görünüyordu. Tabi Kate Hudson ışığı filmi biraz daha yükseltiyor. Eğer izlerseniz filmin öyküsü oldukça tanıdık gelebilir! Örnek olarak “Sweet November” ve “Love and Other Drugs” verilebilir. Bu iki proje ile birebir aynı değil. En azından salya sümük ağlatmıyor. Diğer yandan, karakterler ve onların yakınlığı (kapı komşusu gibi) öykünün bazı yerlerinin ilerleyişi, kurguda benzerlikler var. Sahneler ilerledikçe bunu sık sık hissedebilirsiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki benzerlikler göstermesi kurgunun ya da öykünün kötü olduğunu göstermez. Aksine evde oturup izlenecek başarılı bir romantik komedi ya da dram komedi sayılır. Hatta sonu filmin başı ve devamından daha güzeldi diyebilirim! Tabi Morgan Freeman’ın “Bruce Almighty” filminde Tanrı rolünü oynaması oldukça tepki çektikten sonra Whoopi Goldberg’in de Tanrı rolünü canlandırması bir yandan komik dururken bir yandan da ister istemez düşündürüyor J Böyle bile olsa Whoopi Goldberg’i ekranda görmek insanı mutlu ediyor.
Genç ve yakışıklı doktor rolündeki Gael Garcia Bernal, 1978 Meksika doğumlu dur. Daha önceden “Amores Perros”, “Y tu Mama Tambien”, “Bad Education”, “The Motorcycle Diaries”, “Babel” gibi bilinen ve beğenilen filmlerde rol aldı. Ayrıca “Deficit” ve “8 – The Letter” filmlerinin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenmiştir. Kate Hudson’a partner olarak fazla durgun görünse de kötü bir çift gibi durmuyorlar. “Bad Teacher”daki sinir Amy karakterinden sonra saç ve makyajıyla oldukça farklı karşımıza çıkan Lucy Punch ise oldukça sevimli ve doğal bir performans sergiliyor. “Rachel Get Married” filminde Rachel’ı canlandıran Eosemarie DeWitt ise çok fazla ön planda yer almasa da kadroda olması renk katıyor. Ve tabi ki Kate Hudson’ın annesi rolündeki 1948 doğumlu Kathy Bates, rol aldığı onlarca filmden sonra belki de kariyerinin en olgun döneminde seyirciye anneliği harika yansıtıyor.


8 yorum:

  1. Filmi gece saat iki buçukta izleyip deli gibi ağladım. Hayır, öyle duygusal tiplerden değilim ama sanırım Kate'in filmde olsa ölme fikri çok sinir bozucu geldi! Anlayacağın isyanlardayım ama filmi severek izledim:) Ne de olsa romantik komedi canavarı biri olarak... Aman çok uzattım. Sen anladın benim dediğimi:)

    YanıtlaSil
  2. Anladım anladım. Benim de gözlerim doldu ama soğandan o soğandan, duygulanmadım yoksa :))

    YanıtlaSil
  3. yok muhtemelen ben soğanla geçiştiremeyeceğim hüngür foşurt ağlamamı:))

    YanıtlaSil
  4. O zaman 100. yazımı bekle. Asıl ağlanacak film hangisiymiş göreceksin, üstelik herhangi bir ölüm olmadan. Hem gülünecek hem ağlanacak :)

    YanıtlaSil
  5. Ama ama ben şimdi merak ettim:/ Neymiş o???

    YanıtlaSil
  6. Her yıl bir kere mutlaka izlediğim filmlerden biri. 100. yazıya özel olarak onu seçtim. Notlar hazır, kısmetse Çarşamba'ya yayınlarım :)

    YanıtlaSil
  7. Vay o zaman çarşambayı bekliyorum:)

    edit: ipucu yok mu acep?:P

    YanıtlaSil
  8. Benim için özel bir film ama herkes sever mi bilemem. O yüzden olayı büyütmeyeyim :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...