12 Ekim 2012 Cuma

How I Met Your Mother (2005 - ...)


Evet! 300. yazıma kavuşmuş bulunuyorum. Bu sayıya özel bir yazı hazırlamak gerektiğine inandım. Seyirci Koltuğu’na başlarken sadece sinema üzerine yazma hedefim vardı, hala da değişmiş değil. Gelen yorumlara ve yaptığım anketlere baktığımda ise aralara dizi de eklemem isteniyor. Şimdilik bu talebi çok tutmamakla beraber başlangıç yapmaya karar verdim. En uygunu ise hiç düşünmeden How I Met Your Mother (HIMYM) oldu. Zaten film yorumlarıma sıklıkla eklediğim HIMYM cümlelerine tanık olmuşsunuzdur, hayranlığımı her an belli ediyorum. Hadi hep beraber dizinin özetlenmiş haline bakalım. Bu arada seyretmeyenler için konuyla ilgili tabi ki spoiler vermeyeceğim, rahat olun J

Eylül ayında 8. sezonuna başlayan, 2005 yılından bugüne devam eden HIMYM toplam (8. sezonu saymıyorum) 160 bölüme ulaşmıştır. Haftalık 21-22 dakikalık bölümler halinde ekrana bağlayan sitcom, CBS kanalında yayınlanır ve yönetmen koltuğunda Pamela Fryman oturur. ABD yapımının baş rollerinde Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris ve Alyson Hannigan yer alıyorlar. Her bölümde sayısız karakter girip çıkıyor fakat bu ana 5 karakter sabittir. Hikaye geçmişe yönelik anlatılıyor. Adından da anlaşılacağı gibi baş karakter Ted, 2030 yılında kızı ve oğlunu bir koltuğa oturtur ve anneleriyle nasıl tanıştığını romantik komedi kıvamında anlatmaya başlar; tam 7 yıldır! Ted’in anlattığı hikayeye ses veren ise Bob Saget’tir. Filmin çıkış noktası yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas’ın arkadaşlıklarından doğuyor. Bir bakıma yaşanmış ve biraz da geliştirilmiş hikaye denilebilir. Carter Bays Ted’e ilham verirken, Craig Thomas ve eşi de Marshall ve Lily’e ilham vermiştir. Thomas’ın eşi kendi hayatının ekrana yansıtılmasını tek bir şartla kabul eder: Karakteri Alyson Hannigan oynayacaktır! Hannigan ise komedi projelerinde oynamaya hayal ettiği için o dönem zevkle teklifi kabul eder!

Gelelim ana karakterlere: Ted Mosby, Marshall Eriksen, Lily Aldrin, Robin Scherbatsky, Barney Stinson.
Ted Mosby (Josh Radnor): Çocukluğundan beri tek arzusunu gerçekleştirip mimar olmuştur. İşine deli gibi aşıktır ve herkesi bayıltacak duruma getirene kadar mimarlıktan bahsedebilir. Fazla duygusal, çok düşünen biridir. İleride doğru insanı bulacağını hayal eder; üstelik başına gelen onca şeye rağmen! Uslanmaz bir aşıktır. Marshall’la üniversite yıllarından beri hiç ayrılmayan çok sıkı dostlardır. En büyük hayali evlenip iki çocuk sahibi olmaktır. “Yıldız Savaşları” hayranıdır.

Marshall Eriksen (Jason Segel): Avukattır. En büyük aşkı Lily’le harika bir ilişkileri vardır. Çok uzun ve iri olmasına rağmen ailenin en “çiroz”udur! Marshall’ın tek problemi yalan söyleyememesidir. Lily’den hiçbir şeyi saklayamaz. Ondan başkasını düşünmez, sevmez. İyi niyetli, saf bir kalbi vardır. Ted’le birlikte sayısız kez “Yıldız Savaşları” seyredebilir. Muhabbetlerine sürekli seriden alıntı yaparlar.

Lily Aldrin (Alyson Hannigan): Ana okulu öğretmenidir. Fiziksel özelliği nedeniyle Barney’in yarı şaka yarı takıntılığı vardır. Marshall’ı çok sever. Grubun anaç ruhunu taşır. Sinirlenince gözü hiçbir şeyi görmez. Asla sır tutamaz. Ailesiyle problemleri vardır; özellikle de babasıyla.

Robin Scherbatsky (Cobie Smulders): Kanada doğumlu spikerdir. Babasının onu tıpkı bir erkek gibi büyütmesinden dolayı buz hokeyini ve silahları çok sever. Babasına olan kızgınlığı hiç geçmez. Erkeksi tavır ve düşünceleri grup içinde sıklıkla gündeme gelir. İlişkileri genelde kısa ömürlüdür. Evlilik düşüncesi onun için imkansıza yakındır. Lily’nin aksine duygusuzluğuyla nam salmıştır.

Barney Stinson (Neil Patrick Harris): Ted ne ise Barney onun tam tersidir! Bekarlık sultanlıktır diyerek çapkınlık ve başarıdan başka bir şey düşünmez. Duygusallık ona göre değildir. Takım elbisesi, başarılı (ve ne olduğu bilinmeyen) işi ile çevresindeki tüm kızları etkilediğini ve arzulanan bir erkek olduğunu düşünür. Asla evlenmeyecektir, aşık olmayacaktır, kendini bir kadına kaptırmayacaktır. Peki nereye kadar? Bilinmez… Ted’in en yakın arkadaşı olduğunu düşünse de her defasında Marshall bunun yalan olduğunu yüzüne tokat misali çarpar! Çapkınlıklarını ve “efsane”lerini anlattığı blogu vardır!


Favori karakterim: Marshall Eriksen (soyadı benzerliğinden mi, hala emin değilim J ). Oldukça doğal, saf bir karakter olması buna sebeptir. Her zaman yanınızda olmasını dileyeceğiniz dosttur. Sırf bu karakter sayesinde pek çok Jason Segel filmi seyretmişimdir!

En sevmediğim karakter: Elbette yok. 8 sezondur aralıksız takip ettiğim dizide bunun olması imkansız. Her uzun soluklu seri gibi bazı bölümleri sıkıcı gelebiliyor. Sonuçta dile kolay; 7 sezonda 160 bölüm çekildi. Bu ortalama 3360 dakika eder; yani 56 saat! Tabi yerli dizilerin yanında bu zaman dilimi komik görünebilir fakat her sahnenin dolu dolu geçtiğini ve türünün sitcom olduğunu düşünürsek öyküyü tepede tutmak hiç kolay değil.

6 Emmy ödülü vardır. Bu dizi sayesinde oyuncuların ünü katlanmıştır ve pek çok sinema projelerinde yer almışlardır. Etiketlerden (*) yer aldıkları sinema filmlerinin bazılarını görebilirsiniz. Konunun ve sezonların detayına girmektense seyretmeye teşvik etmek en güzeli J Eğer hala başlamadıysanız zaman kaybetmeyin!


12 yorum:

  1. HIMYM deyince Barneeeey derim :) ama bu dizi Big Bang Theory' den sonra sıralamamda ikinci... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa BBT'ye laf yok! 3. sezon sonuna kadar seyrettim ama vakit bulamadım. Gene de HIMYM ilk gözdem :)

      Sil
  2. 300. yazı için çok iyi düşünmüşsün dizi yazmayı ve hemen hemen herkesin sevdiği bir dizi olması da ayrıca güzel. sinema dışına ben de pek çıkmak istemesem de bir iki dizi yazmışlığım var. devamını bekliyorum keyifli oluyor diziler :) hayırlı olsun bu arda 300. yazın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim :) Filmleri tek tek izleyip, araştırıp yazmak inan çok zaman alıyor. 300. sayıya geldiğime hala inanamıyorum :)

      Sil
    2. rica ederim :) evet 300 deyip geçmemek lazım. her yazıda çok emek var. film kritiği olarak da çok iyi bir yazı arşivin oldu he :)) 500'leri filan da görürsün inşallah

      Sil
    3. Umarım :) 300 500 diye giderim artık :)

      Sil
  3. Aaaaaa, 300. yazıya mı geldin yahu? 100. yazını daha dün gibi hatırlıyorum - I Am Sam - baya bir ilerlemişsin, bak bir duygulandım. ehehe.
    Bütün karakterler bir ayrı tatlı yahuu.
    Ama hikayenin gerçekle bağlantılı bir şekilde ilerlediğini bilmiyordum.
    En çok da Barney'i nitelendirmişsin bu arada. ahahahaaa.
    Ama favori karakter Marshallmış. Hııı. Benim hangisi acaba ya, bilemedim.
    Mesela Friends'te Phoebe diyebilirim; ama burada seçemiyorum yahu.
    300. yazı yazısı çok hoş olmuş, ayrı bir konseptte sevilen dizi HIMYM ile güzel giriş.
    ahahahaaa soyadı benzerliği kısmına ve "çiroz" kısmına da güldüm.
    Nice 300'lere o zaman Fatmacaan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 300'e kadar nasıl geldim 2 sene dolmadan, bilmiyorum :) Marshall'a laf yok, favorim her daim. Barney'in hayatı diğerlerinden daha yoğun olduğu için anlatması uzun sürüyor :)

      Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Soyadı benzerliğine yine güldüm. ahaha.
      Ben ne yorum attım be... Ama "Sevebileceğiniz Yazılar"da cidden sevebileceğim yazılar çıktı. Ki, önceden yorum atmış olduğum baya yazıya denk geldim. ahaha.
      Özleyeceğim valla bu tipleri.
      400. yazı oldu mu peki?

      Sil
    3. Aaa lütfen bugün 480. yazıya imza attım. 500'e bile geldim :)

      Sil
  4. yorumlamamışım ben bunu ya askerdeyken :) 100. yazı i am sam 200. yazi kramer vs kramer 300. how i met your mother 400 e 8 film kalmış süper bir yazı arşivi oldu valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak gerildim şimdi. 400. yazı ne olsa acaba? :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...