6 Ekim 2011 Perşembe

Not Since You (2009)

1994-97 yılları arasında ortalığı kasıp kavuran “Beverly Hills, 90210” dizisinde güzelliğine hayran kaldığım (çocukluk işte) Kathleen Robertson’ı afişte görür görmez meraktan alıp izlediğim film hiç de fena olmayacak bir izlenim bıraktı. Yönetmen koltuğunda oturan Jeff Stephenson; Jane Kelly Kosek ve Brent Laffoon ile senaryoyu da kaleme alıyor. Desmond Harrington, Kathleen Robertson, Christian Kane ve Jon Abrahams’ın başrollerinde oynadığı 90 dakikalık bu romantik/dram ABD yapımının bütçesi de 1,5 milyon $ olarak açıklandı. Türkiye'de vizyona girmedi ve girmesi de pek olası değil.

9/11 olayının yaşandığı sene üniversiteden mezun olan çok yakın bir arkadaş grubu, yıllar sonra bir düğün ile tekrar bir araya gelir. Aradan geçen onca zamanda hala eskilerden kalan kırgınlıklar, soru işaretleri ve bitmemiş aşklar ortaya çıkar.


Atina ve Amerika’da geçen filmin müzikleri kulağa hitap ediyor. Türünün romantikliğine bakarak sürükleyiciliği sağlıyor. Senaryoda çok büyük bir aksiyon yok. Oldukça yalın bir öykü ve kafa karıştırıcı bir şey bulunmuyor. Fakat arkadaşlık ve ilişkiler üzerine kurulu olması ister istemez izlerken derinliğe sürüklüyor. Geçmiş, şimdiki zaman ve gelecekle ilgili kafayı hep sorgulamaya itiyor. Geçmişin şimdiki zamanı nasıl da etkilediğini ve kafanızdaki geleceği nasıl yönlendirdiğini gösteriyor. Hatta geçmişte bıraktıklarınızın karşınıza çıkmasıyla hala tam olarak bitmediğini ya da bitemediğini fark ettiriyor. İşte bu düşünceler romantik türüne mi girer yoksa drama mı girer seyrederken siz karar verebilirsiniz. Görsellik böyle bir türe göre güzel kabul edilebilir. Mekan seçimleri ve dekor (tabi işin içinde düğün var) sakin bir hayata göre oldukça başarılı tasarlanmış.
Kalabalık bir arkadaş grubunun tekrar buluşmasını anlattığı için başlarda kimin kim olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşatıyor. Lakin bir süre sonra taşlar yerine oturuyor ve herhangi bir problem yaratmıyor. Gereksiz karakterler yok mu? Tabi ki de var. Görmemezlikten gelirseniz ya da fazla detaya girmezseniz durumu kabullenmek daha kolay oluyor. Geçmişle şimdiki zamanı birleştirmek ve bunu bir kurguya sokmak güç bir iş gibi görünüyor. Özellikle başrol oyuncularının geçmişi ve şimdiki zamanını hangi sırada ve hangi sahnelerde ortaya çıkarmayı planlamak yoğun bir tempo gerektiriyor. Filmin başında sürekli önceden neler yaşandığını düşündürerek ve bunu daha sonraları yavaş yavaş ortaya çıkararak seyircide merak uyandırıyor. Bu da filmin başarısını gösteriyor. Oldukça naif bir konuyu ağlatmadan ama kahkaha da attırmadan tam orta kıvamda ekrana yansıtıyor. Belirtmeden geçemeyeceğim bir şey daha var. Film isimlerinin filmlerde replik olarak karşıma çıkması benim çok hoşuma gidiyor. Bu filmde de aynı durum yaşanıyor; hem de çok kilit bir noktada!

Beverly Hills, 90210” filmi ile şöhreti yakalayan 1973 doğumlu Kathleen Robertson, “Scary Movie 2”, “I Am Sam”, “Hollywoodland”, “Splendor” gibi filmlerde yer aldı. 1976 doğumlu Desmon Harrington ise “Dexter” ve “Gossip Girl” TV dizilerinden tanınmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...