5 Ekim 2011 Çarşamba

Morning Glory (2010)

Sabah Neşesi

Eğlenceli duran afişi ve oyuncu kadrosu ile (Keaton ve Ford tabi ki) izlenme isteği uyandıran Sabah Neşesi, hiç de fena olmayan komedi/ dram komedi türleri arasına girebilir. Yönetmen koltuğunda "Nothing Hill" filminin yönetmenliğini yapan Roger Michell otururken, senaryoyu "Laws of Attraction", "The Devil Wears Prada" ve "27 Dresses" filmlerinin ünlü senaristi Aline Brosch McKenna’nın kaleme alıyor. ABD yapımı 102 dakikalık projenin başrollerinde Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton ve Patrick Wilson yer almaktadır. 40 milyon $ bütçesini yaklaşık 60 milyon $ hasılatla kapatabilmiş görünüyor.

Televizyon yapımcısı olan Becky, hayatını tamamen işine odaklamış fakat bir türlü başarıya ulaşamamış bir kadındır. Yerel haber programından kovulunca, şansını başka bir sabah programı yönetmekte dener. Fakat burada kara talihi ona pek gülmeyecektir. Gene de umudunu hiç yitirmeyerek çok kilit bir ismi programına dahil eder. Peki bu program Becky’nin iş ve özel hayatına arzu ettiği başarıyı getirecek midir?

Müzik çalışmalarını bir çok filmde de adını duyuran Bafta ödüllü David Arnold’ın yaptığı filmin genel atmosferi sıcak görünüyor. Evde oturup keyifle izlenebilir. Film ilk bakışta romantik komedi izlenimi verebilir fakat bu kategoriye girmesi pek olası değil. Kariyeri yüzünden özel hayatına zaman ayıramayan bir kadın karakterin yaşamı ele alınıyor. Özel hayatına zaman zaman yer verilse de iş hayatı ağırlıklı sahneler bulunuyor. Dekor, mekan seçimleri, kostüm ve ışık kullanımı türüne göre hiç de fena sayılmaz. Özellikle Harrison Ford’un canlandırdığı karakterin giydiği çoraplar paha biçilemez! Sizi çok sıkmadan sona ulaştırdığı için makul bir süreye sahip görünüyor. Karakterlerin kaleme alınmasına gelince; Rachel McAdams ve Harrison Ford’un canlandırdıkları karakterler oldukça belirgin yazılmış ve seyirciye aktarılmış. Gönül isterdi ki Diane Keaton’ın da canlandırdığı karakter biraz daha detaylıca işlenseydi. Çünkü ortada bir gerçek var ki onun adı bile bu filmi izlemek için çok büyük bir etken! Öykü bir televizyon kanalında geçtiği için çok sayıda yan karakter mevcut fakat bu sefer çok göze batan bir rahatsızlık vermiyor.
Filmin eğlenceli olduğunu savunan büyük bir kitleye rağmen televizyon ve medyanın gerçeklerini yansıtmadığı için olumsuz eleştirenlerin sayısı da az değil. Diğer yandan, insanlar eğer televizyon ve medyanın gerçek halini görmek isteseler bunu bir komedi filminde aramazlar diye düşünüyorum.

1978 doğumlu Rachel McAdams baş rolü oldukça iyi bir performansla kotarabiliyor. Keşke daha az gülüp daha gerçek bir görüntü verebilseydi demeden de geçemeyeceğim. Sürekli gülen neşeli insanlar bana çok samimi gelmiyor. Diğer yandan, karaktere oldukça yakıştığını da inkar etmemek lazım. Gerçi çoğu seyircinin kalbini "The Notebook" filmi ile çaldığını düşünürsek bu simanın sırıtmasına kimse hayır diyemez! Filmde beni en çok şaşırtan ise kesinlikle Harrison Ford oldu. Ciddi, karizmatik, zor rollerin adamı Harrison Ford’u bir komedi filminde (karakter ciddi de olsa) görmek insanı hem şoke ediyor hem de çok mutlu kılıyor! Ünlü yabancı oyuncular keşke yaşlanınca komedi filmlerine geçmek yerine gençken de sık sık bu tarz filmlerde yer alsalar! Diane Keaton ise filme apayrı bir hava katıyor. O mimikleri, hareketleri, kahkahaları ve kızdığında çıkan sesi insanı büyülüyor! Hele haber sunumu aralarında kavga edip canlı yayına geçince bir anda değişmesi kahkaha atmanızı sağlıyor!


4 yorum:

  1. Ben de beğenmiştim filmi, eğlencelik bir yapım.

    YanıtlaSil
  2. Sonunda senin çıkıyor! Nerelerdesin yahu? Özletme kendini :) Sevindim izleyip beğendiğine ve aynı düşünceleri paylaştığımıza :)

    YanıtlaSil
  3. beğenmedim ben fazla biraz geç izledim ama izlemesem de olurmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeden önce bana sorsaydın zaman kaybetmezdin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...