26 Temmuz 2011 Salı

Beautiful Lies (2010)

Afişte Audrey Tautou’yu görür görmez sorgulamadan aldığım romantik komedi türündeki filmin orijinal adı De Vrais Mensonges olarak geçiyor. Senaryoyu Benoit Graffin ile kaleme alan Pierre Salvadori, yönetmenliği de üstleniyor. Daha önceden 2006 yapımı “Priceless”ta Tautou ile beraber çalışmışlardı. Fransız yapımın baş rollerini Audrey Tautou, Nathalie Baye ve Sami Boujila paylaşıyor.

Emilie bir kuaför salonu işletmektedir. Depresyonun en dibine gömülen annesini hayata döndürmek için ona isimsiz olarak tutkulu aşk mektupları yollamaya başlar. Annesini tekrardan hayata döndürürken işler sarpa sarar.

Eğer Audrey Tautou filmlerini izlemekten zevk alıyorsanız bu film de sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Tam onun tarzı bir romantik komedi yapımı ile karşı karşıyayız. Muzip bakışlar, kafası karışık ve heyecanlı tavırlar, gülünce ekrana ışık saçan eğlenceli bir kadın… Ve tabi ki onun hayatındaki komik ama romantik olaylar silsilesi… Müzik, kostümler, görsellik ve dekor oldukça başarılıydı. Konu zaten size çok bir şey vadetmediği için beklentilere de girmiyorsunuz. Oldukça yalın olduğundan entrikalara yer vermiyor. Sadece masum bir yalanın nelere yol açabileceğini ekrana yansıtıyor. Zaten Türkiye’de gösterime girmediği için (girecek gibi de görünmüyor) evde kafa dağıtmak için keyifle izleyebilirsiniz. Süresinin 105 dakika olduğunu düşünürsek sıkmadan vakit geçirtebilir.
Maddy karakterini oynayan Nathalie Baye, filmin en başarılı oyuncusu sayılabilir. Bunun en büyük sebebi de önce depresyondaki bir anneyi, sonrasında tutkulu aşık bir anneyi ve devamında (eğer izlerseniz göreceğiniz) başka özelliklerini ortaya çıkaran bir anneyi canlandırıyor. Bu açıdan oldukça göz doldurucu bir performansa sahip olduğunu görebilirsiniz. 1948 doğumlu (inanın o yaşta olduğunu fark edemezsiniz) oyuncu, 70’ten fazla filmde rol almakla birlikte birçok ödüle de layık görülmüştür. 10’dan fazla filmini keyifle izlediğim 1976 doğumlu Audrey Tautou ise gene eğlenceli bir filmde seyirci karşısına çıkıyor. Senaryo olarak çok kuvvetli bulamasam da ve yönetmen ile çalıştığı diğer film “Priceless”ı daha başarılı bulsam da bu filmde rol alması nedeniyle pişman olmadan izledim. Filmografisindeki “L'Auberge Espagnole” (İspanyol Pansiyonu), “A la folie, pas du tout“ (Seviyor Sevmiyor), “Un Long Dimanche De Fiancailles” (Kayıp Nişanlı)  ve “Hors de prix” (Zengin Avcısı) favorilerimin arasında olsa da bu film ne yazık ki “The Da Vinci Code” gibi liste dışında kalıyor. Gene de bu filmin kötü olduğunu göstermiyor :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...