18 Mayıs 2011 Çarşamba

Pirates of the Caribbean 1-2-3 (2003-2007)

Heyecanla beklenilen, yarın vizyona girecek “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides” filminden önce serinin ilk üç filmini kısaca hatırlama vakti geldi. Dördüncü filmi izler izlemez de birkaç satır yazacağım.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Yönetmen: Gore Verbinski
Senaryo: Ted Elliott, Terry Rossio, Jay Wolpert 
Oyuncular: Johnny Depp, Ben Wilson, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley 
Süre: 143 dk

Bütçe: 140 milyon $

Kaptan Barbossa tarafından kaçırılan Vali'nin kızı Elizabeth Swann, çocukluk arkadaşı Will Turner ve korsan Jack Sparrow'un işbirliği ile kurtarılmaya çalışılır. Kaptan Barbossa ve diğer korsanların güçlerini ayışığından alan bir lanetleri vardır. Yaşam ile ölüm arasındaki sınırı aşıp güçlerine kavuşmak için Elizabeth'i kullanmak istemektedirler. 

Pirates of the Caribbean 2: Dead Man’s Chest (2006)

Yönetmen: Gore Verbinski 
Senaryo: Ted Elliott, Terry Rossio 
Oyuncular: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Naomie Harris, Geoffrey Rush 
Süre: 151 dk

Bütçe: 225 milyon $

17. yüzyılda Karayipler'de geçen hikaye, serinin ikinci filminde Vali'nin kızı Elizabeth ve çocukluk arkadaşı Will Turner ile düğün hazırlığı yapmaktadırlar. Tabi bu arada sinemaseverlerin dünyasında kahramanlaşan korsan Jack Sparrow'un başına gelen bir bela hem Elizabeth'i hem de Will'i etkilemektedir. Zira Jack Sparrow yerinde rahat duramamıştır. Uçan Hollandalı'nın kaptanı Davey Jones'a kan borcundan kurtulamazsa, Jack ona köle olmaktan kaçamayacak ve hayatı tehlikeye girecektir.  Yarı sarhoş, komik fakat bir o kadar da uyanık olan korsan bu sorundan da sıyrılma yolunu bulmuştur: Ölü Adamın Sandığına sahip olan kişinin Davy Jones'u da kontrol edebileceğini öğrenmiştir!


Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007)

Yönetmen: Gore Verbinski
Senaryo: Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie, Jay Wolpert 
Oyuncular: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Jonathan Pryce, Naomie Harris
Süre: 169 dk

Bütçe: 300 milyon $

Serinin son filmi olarak çekilen (lakin devamı gelen) At Worlds End'de Jack Sparrow'dan sonra en meşhur korsan olan Kaptan Barbossa tekrardan izleyici karşısına çıkarılır. Elizabeth ve Will ise ellerindeki haritayla yola çıkarlar ve mavi sularda Jack Sparrow'u ararlar. Bu arayış tehlikelerin, ihanetlerin ve bir çok kötülüğün de su üstüne çıkmasına sebep olacaktır.


Notlar:
1) 3. filmde bitmesi planlanan serinin şu anda 6'ya kadar uzayacağı söyleniyor.
2) İlk film olan "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" ile Johhny Depp, en iyi erkek oyuncu Oscar adayı olmuştur fakat ödülü  "Mystic River" filmiyle Sean Penn'e kaptırmıştır.
3) Serinin müzikleri Oscar sahibi Hans Zimmer'e aittir. Seriyi zevkli kılan en önemli detaylardan biri de şüphesiz Hans Zimmer'in ellerinden çıkmaktadır.
4) Kariyerinde sıçrama etkisi yaratan seriyi yöneten Gore Verbinski, "The Mexican", "The Ring" ve yakın zamanlarda vizyonda olan "Rango"nun yönetmenliğini üstlenmiştir.
5) Senaristlerden Ted Elliot ve Terry Rossio "Shrek" serisinin ilk iki filminin de senaristleridir.
6) Johnny Depp'in olağanüstü performansıyla efsaneleşen Jack Sparrow karakteri seri ile birlikte oyuncak raflarındaki yerini aldı ve büyük ilgi gördü.
7) Jack Sparrow karakteri Johnny Depp'in katkılarıyla Rolling Stones gitaristi Keith Richards'tan esinlenerek son halini almıştır. Keith Richards, Jack Sparrow'un babası rolüyle seride yerini almıştır.

2 yorum:

  1. Çok keyifli bir seri, kaç bin kere izledim bilemiyorum. Favorim 3. filmdir. Başlangıçtaki o korsanların şarkıyı söyleme sahnelesi yeter be eheh.

    YanıtlaSil
  2. Seriyi ben de beğenerek takip ediyorum. Hatta dördü de beğendim diyebilirim. Tabi ki tek sebep Johnny Depp'tir. Fakat serinin 6-7'ye kadar uzatılacağı söyleniyor. Abartılmasından endişeleniyorum. Güzelliği bozulmaz umarım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...