8 Kasım 2013 Cuma

The Internship (Ge(n)ç Çıraklar) (2013)

Ge(n)ç Çıraklar
Owen Wilson’a ısınamayan bir izleyici olmama rağmen mekanın Google olması sebebiyle seyrekoyulduğum Genç Çıraklar, beklediğimden çok farklı çıkmadı. Temmuz’da Türkiye’de gösterime giren komedinin yönetmenliğini Shawn Levy üstlenirken, senaryo Vince Vaughn ve Jared Stern’e aittir. 120 dakikalık ABD yapımının baş rollerinde Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Aasif Mandvi, Josh Brener yer alıyorlar. 58 milyon $ bütçesine karşılık 92 milyon $ hasılat elde etmiştir.

Billy ve Nick teknolojiden uzak bir işte pazarlama departmanında çalışırlar. Bir süre sonra işler yolunda gitmez ve işsizlikle yüz yüze kalırlar. Çözümü ise teknolojinin göbeğinde, Google’da bulurlar. Google’nın stajyerlik pozisyonu için başvururlar ve ardı arkası kesilmeyen bir mülakat ve eğitim maratonuna girerler. Teknolojiye ayak uydurma sıkıntısıyla beraber yaşları da büyük engel taşımaktadır!

Hayatın vazgeçilmesi internet, internetin vazgeçilmezi Google iken, mekan ve seçilen konunun Google olması bu filmi seyretmek için bile yetmez mi? Bence fazlasıyla yeter! Rengarenk dekorasyon, inanılmaz oyuncaklar, bedava yiyecekler, teknoloji ustası gençler arasında kalan iki olgun çırak bu büyülü dünyanın içinde kendilerine yer arıyorlar. Onları tek öne çıkaran şey ise satış tekniği tecrübeleridir! Yeterli olur mu; göreceğiz. Yönetmen Shawn Levy mekan ve dekorasyondan fazlasıyla yararlanmış. Zaten filmin en dikkat çekici noktaları da bunlardır. Renk ve ışıklandırmayla kaliteli temiz görüntü filmi izlemenizi kolaylaştırıyor ve türüne göre etkili bir görsellik sunuyor.
Mesajların havalarda uçuştuğu, gençlerin zıplayarak o mesajları alma çabaları bana samimi gelmiyor. Belki de hedefteki seyirci kitle yaşının biraz üstünde kaldım. “Çok isteyin ve çok çalışın. Başarı bu ikisinden geçiyor” gibi bir sonuca ulaştırmaya çalışıyor. Senaryoda ne kurguya odaklanabiliyorsunuz, ne de karakterlere. Bazı yan karakterler giriyor ve çıkıyorlar. Hiç gösterilmeseler daha anlamlı olacaktı belki de. Komik sahneleri gülümsetse de ne yazık ki hiç kahkaha atamıyorsunuz.

IMDB’den 6.3, Rotten Tomatoes’tan da 35 almıştır. Geri bildirimlerin çoğu olumsuz yöndedir. Genç oyuncuların enerjileri ekrana gayet güzel yansıyor. Owen Wilson'a ön yargılı olduğumdan yorum yapmamak daha doğru geliyor. Senaryo ekibinde de olan Vince Vaughn, karakteri gayet iyi taşıyor. Yaşına göre hareketleri, duruşu, kendini ortaya atışı hayli başarılı. Filmde tek samimi gelen karakter de gene o oldu.

Google’ı görmek için bile izlemeye değer mi? Neden olmasın?


2 yorum:

  1. Merhaba :) bende yazın izlemiştim The Internship'i. Yüksek lisans tezim ürün yerleştirme üzerine olduğu için bu film dikkatimi çekmişti ve biraz araştırınca çok doğru bir tespite denk geldim: 'filmlerde ürün yerleştirme hep kullanılıyor, fakat burada film, ürün içine yerleştirilmiş'. Hakikaten öyle bir durum vardı. Google Ads'in bile nasıl çalıştığının, nasıl verim kazanılacağının reklamını yapıyorlardı :) Bu kadar eleştirirken, yarın gidip de Google'da çalışmak ister miyim? Evet isterim :)) ama tamamı reklam olan bir filmde ipin ucu bir yerden sonra kaçıyor diye düşünüyorum.
    Bu arada diğer yazılar da takipteyim, izlemediklerimi listeledim, onlar detaylıca okumadım daha. İzledikten sonra okuyacağım ama Sunlight Jr. ve The Hunt üst sıralarda ;)
    Keyifle okuyorum..aynen devam!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'da çalışmayı kim istemez ki :) Takipte olduğun, okuduğun ve yorum yaptığın için çok teşekkür ederim. Bu yorumlar beni daha çok yazmaya teşvik ediyor :) The Hunt'ı mutlaka izlemelisin. Oscar adayı olacağına inanıyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...