11 Kasım 2013 Pazartesi

Best Man Down (2013)

Sesi sedası pek çıkmadan 2013’te gösterime giren ama Türkiye’de bu şansı yakalayamayan Best Man Down, hayli sade bir konuyu gene sade anlatımla seyirciye sunuyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Ted Koland’ın üstlendiği dram, dram komedinin baş rollerinde Justin Long, Jess Weixler, Tyler Labine, Addison Timlin yer alıyorlar. ABD yapımı, 1.5 milyon $ bütçeyle hayat bulmuştur.

Scott ve Kristin en mutlu günlerinde inanılmaz bir trajediyle karşılaşırlar. Düğün gecesi damadın sağdıcı Lumpy aniden ölür! Gelin ve damat da cenaze törenini düzenlemek için Lumpy'nin evinin yolunu tutarlar.

Konuyu okurken bile “Düşmanımın başına gelmesin” dedirten bir olayla karşı karşıyayız. Aylarca hazırlanan düğün, çağrılan insanlar, yapılan hazırlıklar, maddi ve manevi uğraşlar sonucunda tam o ana kavuşmuşken damadın en yakın (!) arkadaşı ölüyor. Bir yandan arkadaş acısı çekerken bir yandan hayaller de suya düşüyor. Üstelik öyle bir trajedi ki bir insan ölürken düğünün böyle bitişini veya balayının iptali bile dile getirilemiyor. Tüm bu detaylarla birlikte rahatlıkla denilebilir ki filmin konusu ilgi çekici. Ayrıca hiç de sıradan değil!

Senaryo girişi itibariyle etkileyiciyken devamında monotonluktan kurtulamıyor. Dram üzerine dram yaşanıyor. Tabi araya serpiştirilen espriler, olaylar ağırlığı üzerinizden neyse ki alıyor. Gözleriniz dolmasa bile ölen kişinin hayatını damatla beraber yeniden keşfetmek zaman zaman heyecanlandırıyor. Zaman zaman diye belirttim çünkü yönetmen heyecanını tüm sahnelere yayamıyor. Filmin enerjisi yok. Ne dramın hüznü sizi derinden etkiliyor ne de durum komedisi yaşanan sahneler gülmenizi sağlıyor. Bu duruma sadelik mi denir yoksa enerji yoksunluğu mu denir, kararsızım.
Başlangıçta gelin damat baş roldeyken peş peşe çok sayıda karakter hikayeye ekleniyor. Bir yandan zenginlik katarken bir yandan konu dağınıklığına sebep oluyor. Her birine yeteri kadar zaman, mekan ve sahne ayrılması yönetmenin istikrarlığını ispatlarken seyircinin odaklanma problemini engelleyemiyor. Arada kaldığınızı hissettiriyor.

IMDB’den 6.4 alan proje, henüz pek göz önüne çıkmadı. Bundan dolayıdır ki geri bildirimler yok denecek kadar az. Türkiye’de gösterime girecek gibi durmuyor. Zira gişe sıkıntısı yaşayabilir. Oyuncu kadrosuna göz atılacak olursa 1978 Kanada doğumlu Tyler Labine, Lumpy karakterini harika oynuyor. Film onun üzerine kurulu olmasına rağmen ölümü nedeniyle çok yer alamıyor. Pek çok sinema ve televizyon projesinde yer alan Labine’i “Mad Love”dan hatırlayabilirsiniz. Filmdeki ikinci en beğendiğim oyuncu ise 1991 ABD doğumlu Addison Timlin’dir. Lumpy’nin hayatındaki yeri zamanla ortaya çıkıyor ve oyunculuk yeteneğiyle filme büyük katkı sağlıyor. Baş roldeki oyunculara ısınamasam da Labine ve Timlin sayesinde çok sıkılmadan sona ulaşabildim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...