2 Kasım 2013 Cumartesi

Aşkın İkinci Yarısı (2010)

Daha 12 yaşındayken “Sıcak Saatler” ile hayatıma giren, sonrasında “Bir İstanbul Masalı”nın Selim’i olarak kalbimi fetheden Mehmet Aslantuğ, senaryo ve yönetmenliğini üstlendiği Aşkın İkinci Yarısı’yla karşımızda! Geri bildirimlerin pek iyi olmadığını bilsem de konu Mehmet Aslantuğ iken şansımı denedim.  Ekim 2010’da gösterime giren dram ve romantik türlerindeki filmin oyuncu kadrosunda Aslantuğ’a eşi Arzum Onan, Orhan Güner, Gülenay Kalkan, Tarık Ünlüoğlu, Emre Karayel, Sanem Fidan eşlik ediyorlar.

Arif ile Zuhal, aşkın en güzel ve saf halini tadarak evlenirler. Fakat bir süre sonra Arif korkularına yenik düşüp sevdiği karısını terk eder; üstelik eşinin hamile olduğunu bilmeden. İnzivaya çekilerek ölümü bekler. Ta ki 6 yıl sonra Zuhal elinden tuttuğu küçük bir kızla karşısına gelene kadar.

Eleştiriler yüzünden filme 1-0 yenik başladım. İster istemez ön yargı vardı. Zamanla bu yorumların haklı tarafları olduğunu anladım. Öncelikle senaryoyu ele alacak olursam; hayli bilindik bir hikaye yenilik katılmadan seyirciye sunuluyor. Dil bilgisi, kelime kullanımı, cümlelerdeki vurgular, derin anlamlar ve hatta bazen beni rahatsız etse de şairane sözler senaryoya artı puan kazandırıyor. Mehmet Aslantuğ temiz bir çalışma çıkarmış.
Peki, bu temiz kalem filmi kurtarıyor mu? Ne yazık ki hayır. Öyle yavaş ilerliyor ki senaryonun ağırlığı seyirciye geçiyor. Akışında ciddi sorun var. Hayli yoğun duygusallık bir yandan sizi ele alıyor, bir yandan da abartıya ulaşabiliyor. Seçilen müzikler başarılı olsa da zaman zaman gereğinden çok öne geçiyor; anlam veremiyorsunuz. Yönetmen koltuğundaki vasat performans beni üzdü.

Mekan seçimleri çok başarılı. Issız deniz, sakin bir kasabaya karşılık New York’un kalabalık ama romantik sahneleri birbirine güzel paslanıyor. Net ve temiz görüntü gözleri dinlendiriyor. Renk seçimi de gayet başarılı. Keşke diyorum kurgu da en az bunlar kadar iyi olsaydı.

Mehmet Aslantuğ’un oyunculuğuna diyecek yok. Onun bakışı, mimikleri; hatta duruşu bile her tür filme yakışıyor. Arzum Onan bildiğimiz diğer rollerindeki gibi; kattığı yeni bir şey yok. Yan oyuncular ise çok iyi seçilmiş. Küçük rolde olsa da Tarık Ünlüoğlu, Emre Karayel, Gülenay Kalkan, Orhan Güner filme çok yakışıyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...