10 Nisan 2011 Pazar

Last Night (2010)

Blogların kapatılmasına sebep olan kişileri bu yaşıma kadar öğrendiğim cici kelimelerle kınadıktan sonra mahkeme kararıyla tekrar açılmasını beklememe rağmen açılmayınca diğer akıllı insanlara katılarak ben de ayarlarla oynayıp haftalar sonrasında tekrar yazmaya başlıyorum :) İzlediğim filmler birikti. Hadi iyi okumalar..


Senaristliğini ve yönetmenliğini "The Jacket" filminden tanıdığımız Massy Tadjedin'in üstlendiği Last Night, hem konusuyla hem de kadrosuyla seyirciyi koltuğuna sabitliyor. Zaman zaman durağan olduğunu hissettirse de 90 dakika boyunca bir sonraki sahnede ne olacağını merak ederek filmin sonunu getirebilirsiniz.

Joanna (Keira Knightley) ve Michael (Sam Worthington) New York'ta yaşayan modern evli bir çifttir. Michael bir iş gezisi için şehir dışına arkadaşı Andy ve seksi iş arkadaşı Laura (Eva Mendes) ile gider. Gitmeden önceki gece ve iş gezisinden dönüldüğü ana kadarki zaman diliminde aldatmanın çeşitlerini karı koca gayet güzel bir şekilde izleyiciye göstermekten öte hissettirirler!

Aldatmanın genelde bedensel düşünüldüğü görüşlere "kapak" olacak şekilde zihinde de gerçekleştiği ve bunun da en az bedensel aldatma kadar tehlike arz ettiği ana tema sayılabilir. Evlilikte aldatma, sadakat ve bağlılığın her iki cins tarafından tarifi görsel olarak sunulurken (öyküde sevgi ele alınmıyor, en azından Joanna tarafında) aslında Joanna'ya da Michael'a da kızamıyorsunuz çünkü ikisi de kendince sebeplerini ortaya döküyorlar. Biri kışkırtılıyor, diğeri ise unutamıyor. E tabi bunlar bir gerekçe olabilir mi, o sizin takdirinize kalmış. Film boyunca hangi tür aldatmanın daha kötü olduğunu sorgulamamak imkansız ve cevabını bulmak da bir o kadar zor.

Keira Knightley her yeni filmde oyunculuğunu daha da konuşturarak rol aldığı filmleri izleme sebebim oluyor. "Avatar"ın Jake'i olarak tanınan Sam Worthington ve fiziğinin oyunculuğunun önüne geçmesini doğal karşıladığım Eva Mendes (Knightley yanında Mendes'in oyunculuğu cidden hafif kalıyor) bir yana "Jeux d'efants" (Cesaretin Var mı Aşka?)'nın Julien'i olarak gönlümüze taht kuran Guillaume Canet, Alex karakteriyle birebir örtüşerek filme apayrı bir tat katıyor. Onun yerine başkası Alex'i canlandırsaydı bu kadar yakışır mıydı emin değilim.

4 yorum:

  1. 90 dakika boyunca keira'yı izlemek süper film:)

    YanıtlaSil
  2. Hmm ben bu yorumu değerlendireyim de daha çok Keira filmlerine yer vereyim :) Demek ki reyting Keira'dan geçiyor :D

    YanıtlaSil
  3. yok yok fazla yayılmasın keira ben mutluyum böle:D julia roberts filan yaz bak hiç yok filmleri blogda:D

    YanıtlaSil
  4. Keria'yı paylaşma sen kimseyle tamam :) İstek oyuncudan çok filmlerden gelse daha iyi olurdu :) Bundan sonra film isteğinde bulun bence ama peçeteye değil buraya yaz :D Bu hafta yazılacak filmler belli; o yüzden isteğini bir iki hafta sonra değerlendirebilirim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...