27 Nisan 2011 Çarşamba

Due Date (2010)

Kaderinde “The Hangover” ile kıyaslanmaktan başka çaresi olmayan Due Date, çok eğlenceli bir yol hikayesini konu almaktadır. "Road Trip"in yönetmen ve senaristi, "Borat"ın senaristi, "The Hangover"ın yönetmeni Todd Phillips Due Date’in yönetmen koltuğunda otururken, Alan R. Cohen ve Alan Freedland de senaryoyu ele almışlardır. 100 dakikalık ABD yapımı filmin başrollerinde Robert Downey Jr. ve Zach Galifianakis oynamaktadır.

Atlanta’ya bir iş seyahatine çıkan Peter (Downey Jr.), birkaç gün içinde doğum yapacak karısının yanına yetişmek için uçağını yakalamaya çalışmaktadır. Havaalanına ayak basar basmaz tüm planları suya düşer çünkü Ethan Tremblay (Galifianakis) ile istemeden tanışır. Olaylar silsilesine kendini kaptıran Peter bir anda kendini Ethan’ın arabasında bulur. İlk kez baba olmanın verdiği telaşla ülkenin bir başından diğer başına arabayla gitmek zorunda kalır; üstelik Ethan’la! Bu yolculuk tahmin edilemeyecek bir sürü macerayı da peşinden sürükler.

1965 doğumlu Robert Downey Jr., çocukluğundan beri sinema ve televizyon dünyasının içinde olan oyuncu, yapımcı ve şarkıcıdır. "US Marshals", "Gothika", "Zodiac", "Iron Man 1-2", "Sherlock Holmes" gibi bir çok filmde rol ayan oyuncu, 1992’de "Chaplin" filmiyle en iyi erkek oyuncu Bafta ödülünü aldı ve Oscar adayı oldu. Televizyonda ise unutulmaz dizi "Ally McBeal" ile Golden Globe ödülünü aldı ve Emmy’e aday oldu. Uyuşturucu yüzünden kariyerinde birçok defa sekteye uğramıştır ve bu yüzden dizi ve film çekimleri sırasında ciddi sıkıntılar yaşamıştır. Due Date’teki Peter karakterini ise çok güzel yansıtmış. Yüz hatları sinirli ve ciddi bir adamı oynaması için çok uygun görünüyor. Hatta Galifianakis ile çok sevimli zıt bir çift olmuşlar :)

Zach Galifianakis 1969 ABD doğumlu (soyadından tahmin edileceği gibi büyük babası-annesi Yunan göçmeni) aktör, komedyen, yazar ve müzisyendir. Birçok projede yer alan Galifianakis'in sinemada patlaması "The Hangover"la gerçekleşmiştir. Due Date'te de gayet başarılı bir performans sergilemiş. Karakteri kızıp dövesiniz geliyor ama vicdanınız buna el vermiyor çünkü bir o kadar da naif bir kişiliğe sahip. Şaka mı gerçek mi derken gülmekten kırıp geçiriyor. Ethan oldukça düz mantığa sahip, özünde iyi ama bunu yaşama aktarmada çok da başarılı olamayan birisi.

Aslında senaryo oldukça basit ama o fevkalade müziklerle, izlemeye değer oyunculuklarla ve tadından yenmez komik konuşmalarla harika vakit geçirtiyor. Favori birçok sahne sayabilirim ama beni en çok Büyük Kanyon sahnesi etkiledi. Eğer öncesinde "The Hangover"ı izlediyseniz lütfen onu bir kenara bırakın ve kıyaslamayın çünkü filmin keyfi ancak öyle çıkar. Yönetmen, oyuncu, komedi türü aynı olabilir fakat tek başına ele alındığında başarılı bir proje olduğunu anlayacaksınız. E tabi "The Hangover 2"dan önce böyle bir filmi piyasaya sürmekle iyi mi yapmışlar kötü mü yapmışlar ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Gene de komedi severlerin bundan memnun kalacağı kesin. Ayrıca filmde konuk oyuncu tadında Jamie Foxx’u görmek ayrı bir güzellik katıyor.


6 yorum:

  1. Aslında kategorilere sokmak doğru değil lakin bu biraz erkek komedi filmi gibi. Buna rağmen ben de izlerken çok eğlendim, güldüm :)

    YanıtlaSil
  2. hangoverdan sonra Zach'ın dua date'de oyunculuğu artık tavan yaptı.

    YanıtlaSil
  3. Ona ne şüphe :)) Yalnız bir kaç film sonrasında başka türleri de denemeli bence. Gidip dramda rol alsın demiyorum ama potansiyel varken yazık olmasın.

    YanıtlaSil
  4. bence Jeff Bridges ve brad pitt le bir film çevirsin. ilginç bir üçlü buldum :D

    YanıtlaSil
  5. Yaratıcılığın bende hayranlık bıraktı :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...