10 Temmuz 2013 Çarşamba

V/H/S/2 (S-VHS) (Dehşet Kaseti) (2013)

Dehşet Kaseti
28 Haziran’da V/H/S’nin ikinci bölümü olarak gösterime giren Dehşet Kaseti, farklı yönetmenler aracılığıyla 4 ayrı hikayede izleniyor. 96 dakikalık korku gerilim türünün yönetmenleri Eduardo Sanchez, Timo Tjahjanto, Gareth Evans, Jason Eisener, Gregg Hale, Simon Barrett, Adam Wingard’dır. ABD, Kanada, Endonezya yapımının senaryosu ise John Davies, Simon Barrett, Jason Eisener, Gareth Evans, Jamie Nash, Timo Tjahjanto’ya aittir. Baş rollerde Lawrence Michael Levine, Kelsy Abbott, Fachry Albar, Oka Antara, Devon Brookshire, L. C. Holt, Kevin Hunt yer alıyorlar. Sundance Film Festivali’nde halkla buluşmuştur.

İki özel dedektif, annesinin talebi üzerine kayıp bir genci aramaktadırlar. Genci araştırırken evinde bir VHS kaset koleksiyonu bulurlar. İçlerinde sıra dışı dehşet dolu olaylar kayıtlıdır. Kasetlerden yola çıkarak genci bulmak için ipucu toparlamaya çalışırlar.

Korku türünü sevmeme rağmen bizde ilk bölümü gösterime girmediği için bihaber olduğum V/H/S serisi, geçmişte video kaset seyreden neslin daha da ilgisini çekecek türden. 4 kasetten ilkinde (Clinical Trials) genç bir adam gözünü trafik kazasında kaybeder ve kaybettiği gözüne deney amaçlı kamera yerleştirilir. Doktor, ilk günlerde bazı aksamalar yaşayacağını fakat sonra yoluna gireceğini söyler. Eve gittiği günün akşamında hayaletler gören adam, deneyin bir kurbanı mıdır yoksa ölüleri görmek tamamen bir tesadüf müdür? İkinci öyküde (A Ride in the Park) bisikletiyle orman içinde tura çıkan genç bir adam zombiler tarafından avlanır. Öykü boyunca bu süreç dehşetle devam eder. Üçüncü hikayede (Safe Haven) Endonezya’da bir tarikatın peşine düşen film ekibi, tarikat lideriyle görüşmek ister. Bunun için onların kaldığı yere giderler. Röportaj esnasında olaylar öyle çığrından çıkar ki tarikatın bahşettiği mutluluktan eser kalmaz. Dördüncü ve son olayda (Slumber Party Alien Abduction) bir grup genç, anne ve babaları tarafından ablalarına emanet edilir. Ablası erkek arkadaşıyla beraber çocuklarla aynı evde bir gece geçirir. Sınırsız eğlencenin içinde zaman geçirirlerken evi bir anda uzaylılar basar ve gençleri tek tek almaya başlarlar!
Korku filmlerinde mekan, dekor, kostümden öte renk kontrast ayarı, ışıklandırma, kamera açıları ve seslendirme göze çarpar genellikle. Dehşet Kasetinde tüm bu saydıklarım güzelce yerlerini buluyor. Özellikle ışıklandırma ve seslendirme gerilim dolu dakikalar geçirmenizi sağlıyor. Korku türü sevenlerdenseniz ilginizi gerçekten çekecektir. Zombi, hayalet, uzaylı filmlerine çok aşinayız; bu yüzden şaşırtıcı gelmeyebilir. Diğer yandan, öykülerin akışı bana hayli başarılı geldi. İlk yarı biterken nefes almak istediğimi hissettim. Amatör ruhlu (veya amatör) oyuncular türü daha gerçekçi kılıyor. Filmin ve 4 farklı hikayenin sonunu az çok tahmin etseniz de odaklandığınızda gene o korkuyu size tattırıyor. Zaten türün amacı da bu değil mi? İlk filmi seyretmesem de ikincisini beğendim diyebilirim. Öykü sıralamam ise “Clinical Trials”, “Safe Haven”, “A Ride in the Park” ve “Slumber Party Alien Abduction”dır. IMDB’den 6.4, Rotten Tomatoes’tan da 88 alan filme gelen eleştiriler türü içinde başarılı olduğu yöndedir. Devamı gelse seyreder miyim? Bir şans veririm sanırım. Tabi suyu çıkmazsa...



6 yorum:

  1. Bir dahaki film incelemesi Lars and the Real Girl olsun. Twitter sağolsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim ama filmi bulmak lazım :) ayrıca beklemede kalan 3 film yazısı var :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Isimden kaybediyor aslında. Kendi türünde fena sayılmaz.

      Sil
  3. Ben filmin tamamını izlemeye tahammül edemedim(korkudan değil iğrençlik ve saçmalıktan) fakat internetten araştırdığımda hep olumlu yorum almış çok garip. İlk kasette ki konu bence iyiydi, fakat 2 ve 3 kesinlikle çok iğrenç ve saçmaydı. Zaten 4. kasete çıktım sinemadan :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...