25 Temmuz 2013 Perşembe

A Perfect Plan (Mükemmel Plan) (2012)

Mükemmel Plan
Türkiye gösterim tarihi henüz belli değilken baş rolünde Diane Kruger yer aldığı için seyretmeye koyulduğum Mükemmel Plan (henüz Türkçe adı belli değil), ilk yarısı orta şeker; ikinci yarısı ise daha keyifli geçen romantik komedi / macera filmidir. 104 dakikalık Fransa yapımın yönetmen koltuğunda Pascal Chaumeil varken senaryosunu Philippe Mechelen öyküsünden Laurent Zeitoun, Yoann Gromb uyarlamıştır. Diane Kruger’e Dany Boon, Alice Pol ve Jonathan Cohen eşlik ediyorlar.

10 yıldır güzel bir beraberlik yaşayan Isabelle ve Pierre, evlilik yolunda adım atmaya niyetlenirler. Yalnız ortada büyük bir sorun vardır: Isabelle’nin ailesinde lanet! Ailedeki herkes ilk eşinden boşanmıştır ve mutluluğu ikinci eşte bulmuştur. Isabelle bu lanetten kurtulmak adına sevgilisinden gizli beklenmedik bir işe koyulur. Onunla ömür boyu mutlu yaşamak için öncesinde evlenip boşanmalıdır!

Konusuna göz atıldığında merak duygusunu artıracak olaylara gebe olduğunu düşünüyorsunuz. Ailedeki lanetin gerçekleşmemesi için evlenip boşanmak ve asıl sevdiği insana kavuşmak isteyen kadından daha çılgını kim olabilir ki? Bir de buna nasıl cesaret edilir? Isabelle Pierre’e olan sevgisi uğruna bunu göze alıyor ve hiç bilmediği, saf olduğunu gözlemlediği Jean-Yves’e evleniyor. Tabi Jean-Yves’i evliliğe ikna etmek kadar devamı da hiç kolay gelmiyor. Öykü bu yönde ilerlerken romantik komedi olarak aslında hiç fena değil. Hata hafiften maceraya atılmaları renk katıyor. Diğer yandan, ilk yarısı maceraya daha yakın olduğu için türü belirlemekte sıkıntı yaşanıyor. Gülsem mi heyecanlansam mı yoksa tüm bu riskleri sevgi uğruna aldı diye duygulansam mı, bilemedim. Bir de olaylar o kadar hızlı ilerlemeye başlıyor ki zaman zaman başınız dönüp takipte sıkıntı yaşıyorsunuz. Senaryo genelinde başarılı da maceralar yüzünden çok fazla yan konulara değiniyor. Karakter sayısı yerinde görünse de hikaye kalabalığı hanesine eksi puan getiriyor.
Mekan, dekor, kostüm detayları bulundukları ülkelere göre öne çıkıyor (spoiler olmasın diye ülkelerin adını vermiyorum). Diane Kruger’ın güzelliği varken ne giyse yakışıyor diyebilirim. Isabelle’nin ailesinin bitmek tükenmek bilmeyen yemek sahneleri, masanın düzeni, ışıklandırma olaylara hem romantik hem de gizemli bir hava katıyor. IMDB’den 6.1 alan film, dünya çapında henüz çok ilgi göremedi. Filme vereceğim puan da IMDB’ye yakındır.

1976 Almanya doğumlu güzel oyuncu ve model Diane Kruger, 2001’den bu yana pek çok projede yer almıştır. “Troy”, “Wicker Park”, “Copying Beethoven”, “Inglourious Basterds”, “Mr. Nobody”, “The Host” bu projelerden bir kısmıdır. Her tür sinema projesine uyan performansıyla yaşıtları arasında öne çıkıyor. 1966 Fransa doğumlu oyuncu, yazar, yönetmen, yapımcı Danny Boom ise ülkesinde üst basamaklarda yer alan bir komedyendir. Diane Kruger ile güzel bir ikili olmuşlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...