5 Haziran 2011 Pazar

The Hangover Part II (2011)

Belaları mıknatıs gibi kendilerine çeken efsane grup yeni bir evlilik arifesinde bir araya geliyor! İlk film “The Hangover” popülaritesi yapımcıları harekete geçirdi ve devam filmi The Hangover Part II Cuma gösterime girdi. Yönetmen koltuğunda gene Todd Phillips otururken senaryo bu sefer Craig Mazin, Scot Armstrong ve Todd Phillips tarafından hayat buluyor. ABD yapımı 102 dakikalık komedinin başrollerinde ise kadro aynı: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha ve Ken Jeong.

Stu (Helmes)’nun düğünü için Bangkok’a beraber giden Phil, Alan, Doug ve Stu bundan önceki olaylar silsilesi yaşadıkları bekarlığa veda partisinden dolayı daha sakin ve sessiz düğünü beklemeye karar verirler. Lakin işin içine Alan (Galifianakis) girince tabi ki evdeki hesap çarşıya uymayacaktır. Las Vegas’taki parti sonrası kendini zar zor toparlayan Stu bu sefer evlilik ve aile saadetini yakalayabilecek mi? Bangkok da Las Vegas gibi olacak mı yoksa “Ohoo o da ne ki!?” mi dedirtecek?


The Hangover” komedi dalında ödülleri toplarken hasılat rekoru da kırmıştı. İki filmi kıyaslamak gerekirse ya da devam filmi olarak bu projeye bakacak olursak arada çok bir fark yok. Ekip aynı, yönetmen aynı, konu aynı, felaketler aynı olmasa da uçuk maceralar da mevcut. Türü sadece komedi olan filmleri çok fazla tercih etmesem de ve ilk filmi çok fazla sevemesem de ikincisinde oldukça eğlendim. İlk filmdeki 35 milyon $’lık bütçe bu sefer 80 milyon $’a çıkmış. Zaten bunu sahnelerde ve olaylarda bolca görebilirsiniz. Las Vegas çılgınlığı sonrası Tayland’ın güzelliği ruhunuzu dinlendiriyor lakin Bangkok için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bir komedi filmi dahi şehri güzel kılamıyor! Alan’ın sayesinde Tayland ve Bangkok hakkında oldukça bilgiye sahip olabilirsiniz J Yaş sınırı gerektiren oldukça fazla sahne var. Bazıları çok itici gelse de oldukça güldürüyor. İlk filmdeki gibi bunda da mutlaka film sonundaki fotoğrafları kaçırmamanız gerekiyor; yoksa filmin anlamı kalmaz. Bunların yanında serinin üçüncü yapımı hayat bulur mu emin değilim ama tadında bırakmak daha güzel olacak çünkü ikincisinde çok büyük yenilikler katmadıkları için hayranlık azalabilecek gibi görünüyor.

Serinin ikinci filminde de göze tabi ki Galifianakis çarpıyor. Daha önce blogta yer verdiğim “Due Date” sonrası Galifianakis aynı yolda devam ediyor. Adam cidden başarılı bir komedyen! “Due Date” filminde komedi yanında hafiften duygusal sahneler de yer aldığı için canlandırdığı karakterle ister istemez empati yapabiliyordunuz ama Alan için bu biraz zor oluyor. Lakin bu ona sinir olmanıza da sebep vermiyor. İkinci favori oyuncu ise kesinlikle Mr. Chow karakterine hayat veren Ken Jeong idi. 1969 doğumlu Amerikalı oyuncu ayrıca hem komedyen hem de doktor! Oldukça başarılı bir okul geçmişi olan Jeong, sinema dünyasında “The Hangover” ile adını duyurduktan sonra bir çok projede yer almaya başlamış. Tabi sinemadan önce televizyonda 1997 yılından itibaren sayısız dizide rol almış. 10 parmağında 10 marifet olan Jeong “Transformers: Dark of the Moon” ile yakın zamanda tekrardan karşımıza çıkacak. Kendisi ile ilgili daha fazla bilgi için http://www.drken.net/ sitesine göz atabilirsiniz.

Due Date” ile ilgili yazım için: http://seyirci-koltugu.blogspot.com/2011/04/due-date-2010.html

8 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Umarım beğenirsiniz, ben teşekkür ederim :) Bu arada eğer beğenirseniz Due Date'i izlemenizi de öneririm. İyi seyirler.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. İlk filme göre maalesefki beklentilerimi karşılamadı film. Zaten asıl zor ilkindeki başarıyı ikinciye taşıyabilmektir.

    YanıtlaSil
  5. Bu seride sanırım bende bir gariplik var. Nedense ilkini çok beğenmeyip ikincisine öylesine gitmiştim ama bu daha çok hoşuma gitmişti. Belki de ruh halim beni böyle yönlendirdi :)

    YanıtlaSil
  6. 1-2-3 sırayla kötüleşiyor fakat 3 ün sonuna göre 4. film güzel olacak gibi

    YanıtlaSil
  7. kötü ama cast den sonra çıkan 3 dakikası güzel bence youtubedan orayı izleyip sadece 4 ü bekleyebilirsin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...