11 Aralık 2014 Perşembe

Walking on Sunshine (İtalya Tatili) (2014)

İtalya Tatili
Balayını İtalya’da yapınca, İtalya yapımı ya da mekanın İtalya olduğu filmler dikkatimi bu aralar daha çok çekiyor. Temmuz 2014’te Türkiye’de gösterime giren İtalya Tatili’nin yönetmenliğini Max Giwa ve Dania Pasquini üstleniyorlar. 97 dakikalık Birleşik Krallık yapımı filmin senaryosunu Joshua St Johnson kaleme alıyor. Müzikal, dram komedi ve romantik türlerindeki projenin baş rollerinde Annabel Scholey, Giulio Berruti, Hannah Arterton, Leona Lewis yer alıyorlar. Hasılatı 4,5 milyon $ civarındadır.

İtalya’nın şirin kasabası Puglia, Maddie ve Raf için düğün yeri olur. Zira kısa bir süre önce tanışmalarına rağmen ilk görüşte aşka inanarak evlenme kararı alırlar. Maddie, düğüne kız kardeşi Taylor’ı çağırır. Taylor, daha önce ilk kez aşık olduğu Puglia’ya geldiğinde, anıları tekrar gün yüzüne çıkar. Tüm bu anıların ortasında Taylor'ı kötü bir sürpriz bekler!

Müzikal yönünü öne çıkarak, yaz aşkını vurgulayan, arkasına da İtalya’nın muhteşem manzarasını alan İtalya Tatili, boş vakit geçirmek için tercih edilebilir. Harika bir mekan seçimi, yazın tüm rengini ortaya çıkaran renkler ve ışık açısıyla içinizi ısıtıyor. Baş rolde üç tane kadın oyuncu olunca kostüm, makyaj ve saç tasarımları da ilgiyi artırıyor. 1980lerin şarkıları da filmin enerjisini üst seviyelere taşıyor. Romantik bir kasabada nostalji yaşamanızı sağlıyor.
Tüm bu artıları bir kenara bırakıp senaryoya odaklandığımda, hayal kırıklığının ortasında gömülüp kaldım. O kadar basit ve tahmin edilebilir bir senaryo kaleme alınmış ki 97 dakikanın bir an önce bitmesini istiyorsunuz. Oyunculuklar hiç inandırıcı değil. Karakterler ise tamamen basmakalıp ele alınıyor. Senaryonun başarısızlığını kurtarmak için kurguya yönelmek istesek dahi elle tutulur bir şey yakalayamıyorum.


IMDB’den 5.1, Rotten Tomatoes’tan 30 alan filme gelen bildirimler genelde olumsuz yöndedir. İtalya’da romantik bir aşk filmi izlemek istiyorsanız “The Roman Holiday” idealdir. Tabi ki filmin müzik albümünü tüm bu eleştirilerimden uzak tutmam gerekir. Seçilen şarkıların hepsi harika. Özellikle Madonna’nın “Holiday” ve Cher’in “If I Could Turn Back Time”ı diğerlerinden daha öne çıkarmak lazım!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...