4 Aralık 2014 Perşembe

Blended (Karışık Aile) (2014)

Evlilik nedeniyle ufak bir ara verdiğim bloguma yıl sonu yaklaşmadan geri dönüş yapmanın mutluluğu içindeyim! Balayına giderken uçakta izlediğim Karışık Aile, Adam Sandler’la Drew Baryymore’u “The Wedding Singer” ve “50 First Dates”’tan sonra tekrar bir araya getirdi. Zaten 40 milyon $ bütçeye karşın 127 milyon $ yapmasının tek nedeni de yıllar sonra bu çifti bir arada görmek izleyen seyircilerin merakı olmalı! Yönetmenliğini Frank Coraci’nin yaptığı ABD yapımının senaryosunu Clare Sera ve Ivan Menchell kaleme alıyorlar. 117 dakikalık romantik komedide çifte Bella Thorne ve Emma Fuhrman eşlik ediyorlar.

Lauren, eşinden ayrılmış ve 2 erkek çocuğuyla yaşayan bir annedir. Jim ise eşini bir hastalık sonrası kaybetmiş, 3 kızıyla yaşayan babadır. Bir nevi görücü usulü (blind date) ile tanışırlar fakat bu görüşme hayli kötü sonuçlanır ve kapanır. Gel gelelim, kader ağlarını bir şekilde bağlar ve tekrar karşılaşırlar. Üstelik her ikisi de çocuklarıyla gittikleri Afrika tatilinde aynı odada kalmak zorunda kalırlar!

The Wedding Singer” ve “50 First Dates”in tebessüm bıraktıran güzel dakikalarından sonra Karışık Aile büyük hayal kırıklığı yarattı. Ne romantik, ne de komik sahnelere rastlamamakla beraber, kurgunun başarısızlığı sürükleyiciliği yok ediyor. Yıllar sonra bu ikili böyle bir senaryoyla nasıl birleştiler, anlayamıyorum. Türe göre mekan ve kostüm tasarımı başarıyı yakalasa da akılda kalıcı bir müzik çalışması olmadığı için romantik komediyi buradan da yakalayamıyor.
Senaryoda ebeveyn ve çocuk ilişkisi tek dişe dokunan konuydu. Anne ve oğulların, baba ve kızların ilişkileri, çelişkileri, sıkıntıları güzel örneklerle seyirciye sunuluyor. Karşı cinsin birbirini anlayamaması zaman zaman gülümsetse de kahkaha attıramıyor. Sorun sanırım da bu; hep eksiklik, tamamlanamayış var. 117 dakika bile buna yetmiyor.


IMDB’den 6,5 alması, filmin kalitesiyle örtüşmüyor. Genelinde olumsuz yorumlara maruz kalan filmi izlemek için tek neden Barrymore ve Sandler’ın tekrar yan yana görmektir. Eğer böyle bir isteğiniz yoksa filmden uzak durmakta fayda var. Hele de o Afrika tatilindeki absürt sahnelerden! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...