4 Ekim 2013 Cuma

We're the Millers (Bu Nasıl Aile?) (2013)

Bu Nasıl Aile?
Fragmanından renkli ve eğlenceli olduğu kanısına ulaştığım Bu Nasıl Aile, 13 Eylül’de Türkiye’de gösterime girmiştir. Yönetmenliğini Rawson Marshall Thurber üstlenirken senaryoyu Bob Fisher, Steve Faber, Sean Anders, John Morris kaleme alıyorlar. 110 dakikalık ABD yapımının baş rollerinde Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Will Poulter, Ed Helms, Emma Roberts varlar. Komedinin 37 milyon $’lık bütçesine karşılık şimdiden 220 milyon $’ın üstünde hasılata ualştı!

Yerel bir uyuşturucu satıcısı olan David, bir gasp sonucunda elindeki tüm ürünü ve parayı kaptırmıştır. Bu nedenle Satıcı Brad’e borçlanır. Brad David’e bir teklif sunar: Meksika sınırından büyük miktarda uyuşturucu geçirmek! Başka çaresi olmayan David, sınırdan rahatça geçmesi için bir plan bulur: Yalandan aile kurarak turist olacaklardır. Bu iş için striptiz dansçısı Rose, bakir genç Kenny ve ailesinden kaçan Casey ile anlaşır.

Fragmanı zevkli görünse de izlendiğinde büyük hayal kırıklığı yaratıyor. Baş döndürücü senaryosu bir türlü hangi konu üzerinde odaklanacağına karar veremiyor. Hedef uyuşturucuyu Meksika’dan geçirmek mi, yolda tanışılan aileyle ilişkileri irdelemek mi, ailenin önemini göstermek mi, anlamak hayli güç. Kurgu hiç oturtmamış. Her birine yer vereyim derken hiç biri de öne çıkamamış. Kaçakçılığı komediye çevirirken işin içine o denli cinsel şakalar yerleştirilmiş ki bir süre sonra çizyi aşma noktasına ulaşıyor; hatta sevimsizleşiyor. Karakter detaylandırması komedi türünde pek ön sıralarda yer almasa da seyirci az çok beklentiye giriyor. Hiç üstünde durulmaması eksi puanı hanesine yazdırıyor.
Peki filmin hiç mi iyi yanı yok? Vakit öldürmek adına seyredilme potansiyeli taşıyor. Temiz ve net görüntüsü, renk seçimi, kamera açıları türüne göre başarılıdır. Sadece komedi içerikli filmleri seviyorsanız keyf alabilirsiniz. IMDB’den 7.2, Rotten Tomatoes’tan 47 almıştır. Lütfen IMDB puanına güvenmeyin. Rotten Tomatoes gayet gerçeği yansıtıyor. Oyunculara gelince David’i canlandıran Jason Sudeikis orta düzeyde performansa sahip. Filme fazladan bir şey katmıyor. Jennifer Aniston, yüzüne her ne yaptırdıysa bir an önce vazgeçse iyi olacak. O kadar plastik görüntüsü var ki filmde sırıtıyor. Bu yaşta bu kadar pürüzsüz cilt olmayacağını bırakın beni, 8 yaşındaki yeğenim dahi bilir! Ayrıca sadece vücut şovuyla bir yere ilerleyemediğini de görüyoruz. En beğendiğim performansı 1991 ABD doğumlu Emma Roberts üstleniyor. Julie Roberts'ın yeğeni olan oyuncu, bu yaşa kadar 25 tane film projesinde yer almıştır.




2 yorum:

  1. vakit geçirmek için izlenebilir. jennifer yüzü garip bir hale girmiş gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu senden okumak iyi geldi. Friends baskısı sona erdi demek ki :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...