1 Ağustos 2014 Cuma

The Other Woman (Öteki Kadın) (2014)

Öteki Kadın
Mayıs 2014’te gösterime giren, Cameron Diaz’ın aşina olduğumuz romantik komedilerinden biri sınıfına sokabileceğimiz Öteki Kadın, kadınların erkeklerden intikam almasına yönelen eğlenceli bir filmdir. Yönetmen koltuğunda usta yönetmen Nick Cassavetes (“My Sister’s Keeper” ve “The Notebook” dahi benim için yeterlidir) otururken, senaryo Melissa Stack’a aittir. 109 dakikalık ABD yapımının baş rollerinde Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau yer alıyorlar. 40 milyon $ bütçeyle çekilen komedi, dram komedinin hasılatı ise 194 milyon $’ı geçmiş durumda!

Kate ve Mark, parmakla gösterilecek kadar güzel bir yuvaya sahiptirler. Avukat Carly ise kendi ayakları üstünde duran başarılı ve gösterişli bir avukattır. Bir gün Carly, sevgilisi Mark’a sürpriz yapmak için evine gider ve Mark’ın evli olduğunu öğrenir. Carly hızla Mark’ın hayatından uzaklaşmaya çalışsa da ne yapacağını bilemeyen Kate, Carly’nin peşine takılır ve aralarında tuhaf bir arkadaşlık başlar. Mark’tan intikam almaya karar veren kadınlar fark eder ki erkeğin hayatında başkaları da vardır!

Yerli yapım Aşk Oyunu’nda erkekten alınan intikamı ve onu soktukları hali daha yeni acımasızca değerlendirdikten sonra Öteki Kadın’ın akıl almaz arkadaşlıklarını izlenebilir hatta keyifli sınıfına sokmam garip gelebilir. İki filmin arasındaki en önemli farklar ise kurgu, sürükleyicilik, oyuncu seçimi ve kamera kullanımıdır. Öteki Kadın’da mekan seçimleri, kostümler, renkler, ses ve ışık kullanımı, arka fonda sahneye göre seçilen müzik sizi kendisine çekiyor. Filmin konusu hayli klişe; enteresan kısmı ise bir erkeğin karısı ile sevgililerinin bir olması. Gerçek hayatta duysam inanmayacağım hatta haddim olmayarak eleştireceğim durum iken başarılı bir proje içinde seyredilir kıvama geliyor. Nick Cassavetes’in başarısı da bu noktada ortaya çıkıyor.
Karakter detaylandırmalarında erkeğin rolü bellidir: Uçkuruna düşkün, kadınların onu tavlamasına izin veren, çapkın, bir yandan da evliliğini sürdürüp parasının peşinde koşan koca! Kadınlar ise üç karakterle sınıflara ayrılmış: Kocasına ve evine bağlı bir kadın; kariyeriyle beraber sıkça sevgili değiştiren başarılı bir avukat, ve fiziksel özelliğinin farkında, bunu da fazlasıyla kullanan genç ve saf bir genç kız. Karakterler zaman zaman tiplemeye kaysa da konunun akıcılığı bunu göz ardı ettiriyor. Filmde yan karaktere kaymadan yeteri kadar yer kaplıyorlar. Üstelik hepsinin hayatına az da olsa değiniliyor.

IMDB’den 6.2 alan filmin geri bildirimleri türüne göre fena sayılmaz. Cameron Diaz’ın değişmeyen mimik ve oyunculuğu Leslie Mann’in haylice arkasında kalıyor. 1972 ABD doğumlu Mann'i, “She’s the One”, “The Cable Guy”, “Perfume”, “Orange County”, “The 40-Year-Old Virgin”, “Knocked Up”, “17 Again” gibi projelerden anımsayabilirsiniz. Neredeyse nevrotik diyebileceğimiz enfes bir karakteri canlandırıyor. Bunu taşıdığı kostümler ve mimikleriyle süslüyor. Filmdeki tüm oyuncuları arkasında bırakarak parlıyor.

Öteki Kadın, komedi, dram komedi türleri içinde hatırı sayılır bir yere sahip olabilir. Yıllar geçtikçe beğeninin artacağına inanıyorum. Konu bilindik olsa da kadın karakterlerin haklı sayılabilecek sebeple bir araya gelmeleri, özellikle kadın seyirciler tarafından merak uyandırıcı olabilir. Türü sevenlere iyi seyirler!




2 yorum:

  1. Eş, metres ve metresin metresi? Muhteşem Üçlü olmuşlar desene... ahaha.
    Öylesine vakit geçirmelik hafif keyifli bir film havasında geldi.
    Ayrıca yerli filme öyle deyip de yabancı halinden böylesine memnun kalman.... Şaka şaka, re-make yapımlar bile öncesinin tadını veremezken; bu çeşit bir zıtlık seni hakimiyeti altına alabilir, gayet doğal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yorumunda yazmıştın ya hani, klişenin içi doluysa sorun yok. Bu filmde de aslında klişeler var ama içi doldurulmuş. Belki oyunculuk, belki kurgu, belki görsellik diyelim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...