12 Mayıs 2014 Pazartesi

Senin Hikayen (2013)

Aralık 2013’te gösterime giren Senin Hikayen, 30lu yaşlarında bir karı kocanın çekirdek aile olup olmama arasında kaldıkları dönemi ve sonrasını ele alıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Tolga Örnek üstleniyor. Baş rollerde ise Timuçin Esen, Selma Ergeç, Nevra Serezli, Sait Genay, İdil Fırat, Murat Serezli yer alıyorlar. Dram komedi türündeki film, 118 bin civarında seyirciyle buluştu.

Esra ve Hakan, 7 yıllık evliliklerinde ilk günkü aşkı koruyabilen bir çifttir. Esra hızla kariyer basamaklarını tırmanırken, Hakan da müzik stüdyosunda ailesini geçindirmek için çaba gösterir. Şimdiye kadar ikisi de çocuk istememiştir. Hakan’ın annesi Meral ise kanser belirtileriyle boğuşmaktadır. Tek dileği ise torundur!

Tolga Örnek severek takip ettiğim bir sinema adamıdır. Eğitimine bambaşka bölümde başlayıp sinemayla bitirmesi, ardından Türkiye’de zor kabul gören bir tür olan belgeselle adımlarını atması her daim takdirimi toplamıştır. Son filmi Senin Hikayen ise şimdiye kadar izlediğimiz Örnek filmlerinden biraz daha farklı. Özellikle türü dram komedi, romantik komediye kaydırarak beklentiyi şaşırtıyor.

Modern çift sınıfına sokabileceğimiz Esra ve Hakan, birbirlerine olan aşklarına rağmen çekirdek aile olma fikrine hazır değillerdir. Zira arkadaşlarla zaman ve kariyer onlar için daha önceliklidir. Belli bir yaştan ve beraberlikten sonra akıllarında anne baba olma arzusu belirse de bu fikri hayata sokmakta kararsız kalırlar. Ufak bir mucize tüm düşünceleri alt üst eder. Annelerin bitmek bilmeyen mürüvvet ve torun isteği, Senin Hikayen’de tekrar can buluyor. Bunla başa çıkmak kolay olmasa gerek. Esra ve Hakan'ın yaşadıkları ise hayli doğal, gerçekçi yansıyor ekrana. Bu doğallığın içinde eşinin annesine anne değil de teyze demek de var, her çift arasında yaşanabilecek tartışmalar da var, hem kadının hem erkeğin başaramadığı konular da var, tüm kusurlara rağmen birbirine bağlı ve bu bağlılığı da her evli çift gibi yaşayan bir çift de var. Yani türü romantik komedi, dram komedi diyerek sürekli müzikle baş başa kalmıyoruz; senaryoyu rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz.
Karakter sayısının fazlalığı genelde filmlerde şikayet ettiğim bir konudur. Belli karakterler üzerine yoğunlaşmayı, onları gözlemlemeyi daha çok seviyorum. Bu filmde karakter sayısı az görünmese de hikaye tamamen Esra ve Hakan üzerinde ilerliyor. Yan karakterler (anne hariç) hayli yavan kalıyor. Bu eleştirilebilecek bir durum iken beni mutlu ediyor. Esra ve Hakan’ı sürekli takip etme fırsatı buluyorsunuz. Zor bir süreçten geçiyorlar ve hepsine karşı verdikleri tepkileri anlayabiliyorsunuz. Bu açıdan bakıldığında detaylandırma hayli tatmin edicidir.

Temiz kamera açıları, çekimi, renk ve kontrast ayarları, ışık kullanımı ile temiz bir film izleme imkanı sağlıyor Tolga Örnek. Mekan, kostüm, makyaj tasarımıyla filmin sınıfını hikayeyle orantılı olarak kurguluyor.

Kameraya her daim yakıştığına inandığım Timuçin Esen, Semla Ergeç’le uyumlu bir çift olmuşlar. Selma Ergeç’in soğuk surat ifadesine rağmen Esra karakterini iyi canlandırdığını düşünüyorum. Yardımcı rollerdeki Nevra Serezli, Murat Serezli, İdil Fırat gibi oyuncular kadroyu sağlamlaştırıyorlar. Sıcak bir modern çift filmi, hatta biraz zorlarsak aile filmi bile diyebiliriz!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...